Людей закликали не ходити на берег Каховського водосховища через небезпеку для життя

Існує ризик детонації боєприпасів на береговій смузі.

Місцевих жителів закликають не ходити на берег обмілілого Каховського водосховища через ризик обстрілу з боку російських окупантів. Зазначається, що такі випадки вже було зафіксовано.

Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зауважив, що у зв'язку з обмілінням Каховського водосховища з'явилося чимало бажаючих відвідати його берег. Він наголосив, що ця ідея "сумнівна" з декількох причин.

"Війська РФ на протилежному березі можуть відкрити по вас артилерійський вогонь в будь-який момент. Такі випадки вже зафіксовано", - пояснив голова РВА у своєму Telegram-каналі.

Крім того, додав він, частина берегової смуги замінована.

"Окремо, в її межах наявні боєприпаси від артилерії росіян, котрі увійшли в річковий мул та не здетонували. Все це "добро" може вибухнути під вашими ногами в будь-який момент", - написав Євтушенко.

Підрив Каховської ГЕС - останні новини

У Оперативному командуванні "Південь" повідомили, що через підрив російськими окупантами Каховської гідроелектростанції з Херсонської області до узбережжя Одеської прибило дві річкові міни.

Одну з них чоловік приніс на своє подвір’я. Він сприйняв міну за газовий балон. Згодом чоловік усе ж викликав піротехніків, які вилучили та знешкодили міну.

Вас також можуть зацікавити новини: