При перетині кордону можна підтверджувати батьківство для неповнолітніх через додаток "Дія"

При перетині державного кордону батьки можуть скористатися додатком "Дія", аби показати свідоцтво про народження своїх дітей, яким не виповнилося 16 років, і таким чином підтвердити батьківство.

Дорослі при перетині державного кордону можуть підтверджувати батьківство для своїх неповнолітніх дітей через додаток "Дія".

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час онлайн-брифінгу сказав начальник управління організації прикордонного контролю генерал-майор Юрій Лисюк.

За його словами, при перетині державного кордону батьки можуть скористатися додатком "Дія", аби показати свідоцтво про народження своїх дітей, яким не виповнилося 16 років, і таким чином підтвердити батьківство.

"Ми підтверджуємо цю інформацію і говоримо, що так, для підтвердження, що дитина є їхньою, можна скористатися цим додатком і показати документи батьків, що підтверджують їхнє батьківство", - сказав Лисюк.

Читайте такожНе відпускав на навчання: чернігівський підліток через суд позбавив батька батьківських прав

Водночас, він зауважив, що закордонний паспорт у додатку "Дія" не є чинним при перетині держкордону.

"Для перетину державного кордону закордонний паспорт у "Дії" не є дійсним. Потрібен справжній документ, який прикордонник візьме в руки, перевірить, здійснить ідентифікацію, перевірить по відповідних базах і здійснить пропуск", - сказав Лисюк.

Вас також можуть зацікавити новини