Прифронтова Красногорівка: місцеві розповіли про жахи війни і чому не хочуть евакуюватись

Лінія фронту проходить приблизно в 5 км від Красногорівки і вибухи артилерійських снарядів і ракет чуються в місті повсюдно.

Більшість жителів прифронтового міста Красногорівка у Донецькій області, змушені ховатися в укриттях і підвалах на тлі запеклих боїв між ЗСУ та російськими окупантами.

Лінія фронту проходить приблизно в 5 км від Красногорівки і розриви артилерійських снарядів і ракет чуються в місті повсюдно, йдеться в репортажі Анадолу.

Безліч будівель в місті пошкоджено, більшість магазинів не працює, а на вулицях майже немає людей. У місті залишилися лише ті, хто не хоче залишати свої домівки, або не може евакуюватися через відсутність достатніх коштів.

Українські благодійні організації надають продовольчу допомогу тим, хто все ще перебуває в місті.

Кореспонденту видання вдалося поговорити з деякими з місцевих жителів.

За словами 50-річної Марії, вона з початку війни 24 лютого тулиться в укритті, яке складається з однієї кімнати, разом з п'ятьма сусідками.

"Ми змушені залишатися тут, тому що кожен день стріляють. Сутички тривають. Небезпечно залишатися на вулиці, бути вдома теж небезпечно. Тому тут всі ховаються в укритті", - розповіла вона.

За словами жінки, сусіди підтримують один одного хто, чим може і не хочуть евакуюватися в інші регіони або за кордон.

Марія сказала, що вони готуються до зими і продовжать залишатися в укритті, поки війна не закінчиться. "Зима близько. У нас є піч, ми збираємо дрова. Ми готові провести тут всю зиму", - поділилася планами жінка.

Будинок Феріде, сусідки Марії по підвалу, сильно постраждав під час обстрілу кілька днів тому.

Вона спить на ліжку, яке стоїть прямо біля входу в укриття. За її словами, в місті постійно відбуваються перебої з подачею електрики і газу.

Феріде зазначила, що в районі щодня відбуваються перестрілки, аптеки закриті, а поблизу їхнього будинку немає жодного відкритого магазину.

Але при цьому Феріде не хоче евакуюватися з Красногорівки. "Якщо щось і станеться з нами, то нехай це трапиться тут. Ми нікуди не підемо. Я продовжу жити тут. У мене тут діти, наше життя тут", - поділилася жінка.

Евакуація українців

Влада країни рекомендувала українцям евакуюватися з найбільш небезпечних регіонів країни. Однак деякі люди з тих чи інших причин від евакуації відмовилися.

При цьому віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук не радить людям, які евакуювалися з найбільш небезпечних територій України, планувати повернення додому до весни.

Вас також можуть зацікавити новини: