Скандал із затриманням ветеранки АТО: "Миротворець" показав, хто насправді брав участь в параді "ДНР" (фото)

В «Миротворці» наполягають, їм давно відома особа жінки на фото з «параду» бойовиків.

Український військовослужбовець Вікторія Котеленець, яку затримали за підозрою в участі у війні проти України на боці бойовиків ОРДО, не винна у тому, що їй інкримінують. Центр «Миротворець» навів докази того, що Котеленець сплутали з іншою особою.

Читайте такожЕкспертиза підтвердила справжність голосу голови КДБ Білорусі, який обговорював вбивство Шеремета

Про це йдеться у повідомленні на сайті «Миротворця». Так, слідство звинувачує Котеленець в тому, що вона, начебто, брала участь у конвоюванні українських полонених вулицями окупованого бойовиками Донецька у 2014 році.

Підставою для цього стало фото з місця подій. Як зазначається, слідчому здалося, що Вікторія схожа на жінку з фото.

В «Миротворці» наполягають, їм давно відома особа жінки на фото з «параду» бойовиків  – це Ольга Сухова 1982 року народження, мешканка Донецька.

Волонтери «Миротворця» застосували просунуту систему розпізнавання облич “NeuroIdentigraf“, що заснована на нейромережі. Порівняння численних фото жінок демонструють нульову схожість між ними.

© Myrotvorets.news
© Myrotvorets.news
© Myrotvorets.news
© Myrotvorets.news

Затримання Вікторії Фортуни Котеленець

  • 19 січня у Києві поліція затримала жінку-військовослужбовця Вікторію Котеленець з позивним «Фортуна», яку, орієнтуючись на фотографію, підозрюють у тому, що вона нібито у так званій "ДНР" конвоювала українських полонених під час «параду у 2014 році.
  • Історія Котеленець – не нова. З 2015 року її неодноразово допитували співробітники СБУ з приводу цих фото, і щоразу переконувались, що на фото не вона.
  • Чоловік підозрюваної - лейтенант ЗСУ, її мати - волонтер. У неї двоє дітей, найменшій ще немає і півтора року.