Поліція провела обшуки у вінницької забудовниці Галіцької в рамках скандальної справи щодо шахрайства

У рамках відкритих кримінальних проваджень за статтями 190 і 191 Кримінального кодексу України вінницькою поліцією під процесуальним наглядом прокуратури Вінницької області 16 липня проведено одночасно 22 обшуки. Слідчі дії відбувалися за різними адресами у кількох регіонах України, але всі вони пов’язані з колишньою кандидаткою в нардепи та підприємицею Вікторією Галіцькою.  

Читайте такожДБР провело обшуки в мерії Одеси: чиновників підозрюють у привласненні 13 мільйонів гривень

За інформацією Вінниця.інфо, обшуки відбувалися через скандальні недобудови ЖК «Європейський» і «Клубний дім». Вкладники, а саме 620 сімей, готівкою віддали кошти за житло Вікторії Галіцькій та її менеджерам. Будівництво було розпочато, а потім заморозилося. Не отримавши обіцяного житла, люди втратили гроші.

Ошукані вкладники звернулися до поліції ще на початку року, провадження були відкриті, проте руху заявники не відчули. Зі зміною керівництва ГУНП у Вінницькій області розслідування активізувалося.  

Обшуки були проведені безпосередньо у В.Галіцької, яка у 2019 році балотувалася за мажоритарним округом у Вінниці до Верховної Ради, але не отримала підтримки виборців, а також у її родичів, зокрема батьків та сестри, на яких оформлено майно, законність якого викликає сумнів. Йдеться про нещодавно придбані нерухомість (квартири, офісні приміщення) та автомобілі. Також слідчі дії відбувалися в офісах компанії Галіцької та у менеджерів, що безпосередньо брали у людей готівку за квартири у будинках, що мали б бути збудовані.