В угорському МЗС відреагували на обшуки силовиків на Закарпатті: міністр звернеться до НАТО (відео)

СБУ досліджує на Закарпатті факти можливої діяльності, спрямованої на порушення державного суверенітету України.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто прокоментував обшуки Служби безпеки України на Закарпатті, де провели слідчі дій в Товаристві угорців регіону.

Як пише Mukachevo.net, відповідне відео угорський міністр розмістив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожСкандал на Закарпатті: у мережі показали, як новообрані депутати співають угорський гімн (відео)

"На жаль в Україні знову продовжуються незрозумілі політичні гойдалки стосовно угорських партій та угорської меншини. Через неприпустимість таких дій викликали посла України в Угорщині Любов Непоп задля того, аби висловити своє незадоволення діями керівництва України в Києві", - заявив Сіярто у відеозверненні.

Він також розповів, що у вівторок матиме зустріч із відповідальним з питань НАТО, аби обговорити питання подальшого блокування членства України. Він стверджує, що останні дії української влади "перекреслили усі цивілізовані та європейські стосунки між країнами".

Обшуки в угорців: що відбулося на Закарпатті

  • 30 листопада журналіст Віталій Глагола повідомив, що на Закарпатті співробітники СБУ влаштували обшуки у лідера партії КМКС (Партія угорців України) Василя Брензовича, а також у ще декількох осіб.
  • Кримінальне провадження стосується укладання фіктивних договорів угорських благодійних фондів. На думку правоохоронців, вони можуть завдати шкоди державній безпеці України.
  • Згодом Служба безпеки України підтвердила факт обшуків у функціонерів одного з благодійних фондів на Закарпатті. Правоохоронці також досліджують факти можливої діяльності, спрямованої на порушення державного суверенітету України.