Депутати співають гімн Угорщини / скріншот відео

У Закарпатській області назріває політичний скандал через нібито вплив Угорщини на ситуацію в регіоні.

Так, у понеділок у Facebook-спільноті "Закарпаття ТОП" з'явилося відео, автор якого стверджує, що на ньому депутати Сюртівської ОТГ разом з головою громади після присяги співали угорський гімн. Сталося це, за словами автора, 21 листопада - у День гідності та свободи.

Під відео стверджується, що реакції правоохоронних органів на даний інцидент немає.

Відео дня

Читайте такожЗаступник голови облради вважає за необхідне створити на Закарпатті Угорський район (відео)

"Мовчать і про той факт, що голова ОТГ в інтерв'ю стверджував, що українці вороже ставляться до угорців. Хіба це не розпалювання міжнаціональної ворожнечі? Про фальсифікацію виборів взагалі окрема тема. Безкарність породжує нові злочини. У день гідності і свободи України у Сюртівській ОТГ приймали присягу і співали угорський гімн. Виходить, що присягали на вірність сусідній державі?", - йдеться у повідомленні.

"У нас готують кримський сценарій, а потім плакатимуться і голоситимуть про втрату Закарпаття? Здається, сценарій відкатаний", - додає автор публікації, анонсуючи "нові факти злодіянь".

Угорці на Закарпатті: скандали, які були раніше

  • 30 листопада журналіст Віталій Глагола повідомив, що на Закарпатті співробітники СБУ влаштували обшуки у лідера партії КМКС (Партія угорців України) Василя Брензовича, а також у ще декількох осіб.
  • Кримінальне провадження стосується укладання фіктивних договорів угорських благодійних фондів. На думку правоохоронців, вони можуть завдати шкоди державній безпеці України.
  • Згодом Служба безпеки України підтвердила факт обшуків у функціонерів одного з благодійних фондів на Закарпатті. Правоохоронці також досліджують факти можливої діяльності, спрямованої на порушення державного суверенітету України.