В Україні стартує ЗНО 2021: що потрібно брати на тестування з хімії, правила та умови

Цьогорічне Зовнішнє незалежне оцінювання триватиме до 15 червня.

Сьогодні, 21 травня, стартує Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) 2021 року. Розпочнеться воно тестуванням з хімії й триватиме до 15 червня.

Для проходження тесту з хімії зареєструвалися 12 744 осіб, для яких створено 881 аудиторія у 62 пунктах тестування.

Як проходитиме ЗНО з хімії

Читайте такожСкоро розпочнеться сесія ЗНО-2021: всі дати та особливості іспитів цього рокуЦьогорічне ЗНО, як і попереднього року, проходитиме з дотриманням протиепідемічних правил, адже в Україні діє запроваджений через коронавірус карантин.

Так, аби уникнути скупчення біля входу до пункту тестування, допуск учасників до пункту розпочнеться о 9:50 і триватиме до 10:50.

У запрошенні-перепустці зазначено проміжок часу, впродовж якого учасникові ЗНО рекомендовано прибути до пункту тестування і пройти процедуру допуску. Ця процедура передбачає, зокрема, проходження термометрії й ідентифікації учасників ЗНО.

Що учасникам ЗНО потрібно мати при собі

Вхід учасників тестування до пунктів проведення ЗНО буде дозволено лише за наявності таких документів:

  • оригіналу Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;
  • паспорта або іншого документа, серію (за наявності) та номер якого зазначено у Сертифікаті;
  • запрошення-перепустки для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, яке учасники мають самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки. У ньому, зокрема, вказано проміжок часу, впродовж якого рекомендовано прибути до пункту тестування і пройти процедуру допуску.

В Українському центрі оцінювання якості освіти наголошують, що в разі неможливості пред’явлення оригіналу Сертифіката, паспорта чи іншого документа, що посвідчує особу, учасника не буде допущено до пункту проведення ЗНО.

Що не можна використовувати під час складання тестів ЗНО

Під час проходження тесту абітурієнт не може мати при собі будь-яких засобів зв’язку, пристроїв зчитування, оброблення, збереження та відтворення інформації, друкованих і рукописних матеріалів, що не передбачені процедурою тестування. Їх потрібно залишити у спеціально відведеному місці, на яке вкаже інструктор в аудиторії тестування.

Натомість кожен учасник має взяти із собою 2–3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору та пляшечку з питною водою без етикетки, засоби індивідуального захисту, які він зможе покласти на свій робочий стіл і за потреби скористатися.

Графік проведення основної сесії ЗНО 2021

Цього року основна сесія Зовнішнього незалежного оцінювання проходитиме за таким графіком:

  • 21 травня – хімія
  • 24 травня – іспанська, німецька, французька мови
  • 25 травня – англійська мова
  • 28 травня – математика
  • 1 червня – українська мова, українська мова і література
  • 4 червня – історія України
  • 7 червня – фізика
  • 10 червня – біологія
  • 15 червня – географія

Інформацію про результати основної сесії ЗНО з усіх навчальних предметів буде розміщено на інформаційних сторінках учасників тестування до 30 червня 2021 року включно.

Вас також може зацікавити: