Вбивство Сармата: побратими АТОвця припинили голодування під Офісом президента через зрушення у справі

Про припинення голодування повідомив один із побратимів Віталія Олешка Тарас Костанчук.

Побратими вбитого ветерана АТО Віталія Олешка "Сармата" припинили голодування на 24 день. Це сталося після того, як правоохоронці почули їхні вимоги й відкрили справу проти суддів, що відпустили імовірних вбивць "Сармата".

Про припинення голодування повідомив один із побратимів Віталія Олешка Тарас Костанчук у відеозверненні Громадського об'єднання "Сармат" на сторінці в Facebook.

"Чому це відбулося? Тому що вчора робоча група Офісу генпрокурора, як вони обіцяли, зібрали матеріали додаткові й подали в суд клопотання про продовження термінів слідства", - пояснив ветеран війни.

Прокурори пообіцяли вже 6 липня знову клопотати в суду про арешт фігурантів справи. Зокрема, для Михайла Сигиди. Відтак побратими "Сармата", як і було домовлено, припинили процес голодування.

Читайте такожУ поліції розповіли про драматичне засідання суду щодо вбивства "Сармата": підозрюваний бився головою об стіну

"Ми почали вживати йогурти, сироватки й перемелені фрукти. Словом, доктор розписав буквально по годинах, що нам можна приймати, аби ми могли потім спокійно повністю вийти з голоду", – розповів Тарас Костанчук.

Всього голодування тривало 24 дні. Костанчук пояснив, що побратими "Сармата" поки залишаться під Офісом президента, а щойно суд арештує підозрюваних, вони повернуться в Бердянськ, де контролюватимуть судовий процес.

Суд відпустив у вбивстві "Сармата" таких підозрюваних:

  • Михайло Сигида,
  • Євген Бродський,
  • Віктор Власюк – ймовірні організатори злочину,
  • Артем Матюшин,
  • Володимир Обухов,
  • Микола Ломака,
  • Максим Владимиренков.

Сігіду підозрюють в організації вбивства Олешка: він начебто організовував та координував дії виконавців, дав їм зброю, гроші та автомобіль. Обухов, як вважає слідство, був за кермом автомобіля, в якому й затримали зазначених вище чотирьох фігурантів у день вбивства Олешка.

Як повідомляв раніше УНІАН, Сармат воював на сході України у складі батальйону "Донбас" та вів активну громадську діяльність. Його застрелили 31 липня у Бердянську на очах у сім'ї та очевидців.

1 серпня стало відомо, що четверо підозрюваних у вбивстві затримали на блокпосту в Василівці Запорізької області. 2 серпня їм повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб.

За даними слідства та очевидців, в Олешка стріляв колишній боєць розформованого батальйону "Торнадо" Артем Матюшин. 14 вересня поліція затримала Сигиду.