Ініціювати питання про зміну запобіжного заходу, стверджує прокурор, можна лиш у випадку порушення цими особами умов домашнього арешту / radiosvoboda.org

Прокуратуру Запорізької області пікетували з вимогою подати апеляцію на рішення суду, що відпустив чотирьох обвинувачених у вбивстві місцевого активіста Віталія Олешка під домашній арешт.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Читайте такожВбивство Гандзюк: прокуратура завершила розслідування у справі Мангера і Левіна

Відео дня

«Хлопці, ветерани АТО спочатку у Бердянську мітингували під судом, вимагали, щоб їх взяли під варту. А коли це не допомогло, то поїхали під Офіс президента. 24 доби там голодують. Вчора я з’ясував, що до сьогоднішнього дня прокуратура не подала апеляцію. Скільки ж можна тягнути?» – розповів один з організаторів акції Анатолій Шевченко.

У відповідь прокурор області Володимир Калюга заявив, що поки неможливо подати апеляцію на пом’якшення запобіжного заходу.

«За чинним КПК, подібне рішення суду не підлягає оскарженню. Єдиний спосіб оскарження подібного рішення – це підтверджено рішенням Конституційного суду від минулого року – це коли погіршується становище обвинувачуваного, і лише стороною захисту може бути оскаржено. Ми позбавлені законної можливості оскаржувати таке рішення», – сказав він.

Ініціювати питання про зміну запобіжного заходу, стверджує прокурор, можна лиш у випадку порушення цими особами умов домашнього арешту.

Як повідомляв УНІАН, Сармат воював на сході України у складі батальйону "Донбас" та вів активну громадську діяльність. Його застрелили 31 липня у Бердянську на очах у очевидців.

1 серпня стало відомо, що четверо підозрюваних у вбивстві затримали на блокпосту в Василівці Запорізької області.

2 серпня їм повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб. За даними слідства та очевидців, в Олешка стріляв колишній боєць розформованого батальйону "Торнадо" Артем Матюшин.

14 вересня поліція затримала Сигиду.