Від туалетного паперу до тюлі з карнизами: у Черкасах батьків обурив список потреб у дитсадок

У списку серед канцтоварів та миючих засобів є ще карниз завдовшки 2,5 метри, 5 метрів тюлі, швабра, совок з віником, чайник, миски для кухні, кошики для іграшок, виделки та контейнери для ігор.

У Черкасах батьків шокували списками того, що необхідно придбати для дітей у дитячий садок

Черкащанка Анастасія Підгорна опублікувала у Facebook фотографію списку, який дали батькам одного із вихованців 69-го дитсадка міста. У ньому зазначено, що дорослим потрібно купувати білизну, мило, швабри, ганчірки та десятки інших товарів - ті, на які міська рада виділяє кошти.

Жінка у своєму дописі розповідає, що стандартний канцелярський набір (папки, файли, коректори) купувати потрібно - і вона про це знає. Проте, чому зобов'язана здавати кошти на віники з совками для прибирання, карнизи, тюль і корзини для іграшок тощо - не розуміє.

"Давно я не отримувала ось такі списки в дитячому садочку. Я розумію і знаю, що канцтовари повинна купувати, а решту?" - обурилася жінка у дописі.

Очевидно, що такий список обійдеться не в одну тисячу гривень.

Згодом на публікацію жінки відреагували у міськраді Черкас.

"Для належного реагування на такі дії з боку працівників дошкільних закладів, необхідно вказувати й назву садочка", — прокоментувала публікацію жінки начальниця департаменту освіти й гуманітарної політики Черкаської міськради Надія Євчак.

З'ясувалося, що такі списки мають купувати батьки дітей, які відвідують ДНЗ №69 "Росинка".

За словами заступниці міського голови Черкас Анастасії Чубіної, розпорядженням міського голови заборонено будь-який збір коштів з батьків на ремонти чи утримання садочків.

Читайте такожСкандал з цькуванням дитини у садочку Чернівців: чиновники звернулися в поліцію (відео)

"Кошти на закупівлю всіх видів продукції передбачені у загальних кошторисах закладів дошкільної освіти. Батьки дітей можуть купувати лише індивідуальні набори канцтоварів, якими користується їхня малеча під час занять. Наголошую, що якщо батьки отримають будь-які інші списки з переліками необхідних речей для садочка, вони одразу мають звертатись до завідувачки закладу", - написала Анастасія Чубіна.

Як пише місцеве видання "Про все", ситуацію прокоментував тимчасово виконувач обов'язків директора департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Богдан Бєлов.

"Садочкам виділяються кошти в розмірі орієнтовно 240 гривень на дитину. Тобто якщо в садочку навчається 100 дітей, то це буде 24 тисячі гривень - і десь таким кошторисом керується завідувачка. Можливо, ця сума не покриває усі витрати. Тому благодійна допомога - лише добровільна, якщо ви не хочете допомагати - не допомагайте. Кожен робить свій вибір", - зазначив Богдан Бєлов.

У коментарях користувачі наголосили, що батьки нічого не повинні купувати: "З кожної мами по такому списку, і там не садочок, а магазин буде"; "Взагалі-то нічого ви не зобов'язані. Це повна жесть!"; "Я так розумію це не на групу, а кожному. Багатенько виходить"; "Колись нас в цьому ж садочку просили здати на плиту в харчоблок. На ремонти також вимагали добровільні внески".

Як писав УНІАН, навесні цього року у Чернівцях чоловік поскаржився на демонстративне приниження своєї доньки в дитячому садку. Скандал виник на грунті грошових "поборів", які були організовані батьківським комітетом. З коментарів стає зрозуміло, що мова йшла про збір грошей на подарунки до 8 березня. Разом з тим завідуюча садком Аліна Колібняк розповіла журналістам, що адміністрація садка гроші не збирає. Все, що робить батьківський комітет, він робить на власний розсуд.

Вас також можуть зацікавити новини