Відомий український пілот Karaya отримав звання Героя України

Йому також вручено орден "Золота Зірка".

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України пілотові Вадиму "Karaya" Ворошилову, якому вдалося відвести свій пошкоджений літак від населеного пункту. 

"Присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Ворошилову Вадиму Олександровичу – майору", – йдеться в указі президента, опублікованому на сайті Глави держави.

Там також зазначено, що звання присвоєно "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу". 

Вадим Karaya Ворошилов - що про нього відомо

Ворошилов народився в Кременчуці на Полтавщині, у 2011 році закінчив місцевий військовий ліцей, згодом – Харківський національний університет Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Перебував на військовій службі з 2016 по 2021 рік, та повернувся після повномасштабного вторгнення Росії до України. Веде свій YouTube-канал, де публікує відео польотів.

У жовтні 2022 року зробив вчинок справжнього героя. Він збив 2 ракети окупантів, а також 5 іранських дронів, що летіли над Вінницькою областю. Після цьог його літак було пошкоджено, та пілот відвів винищувач від населеного пункту, щоб не постраждали люди, і зміг катапультуватися.

8 серпня за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України та  вірність військовій присязі його було нагороджено орденом "За мужність". 

А у День ЗСУ, 6 грудня 2022 року, майору Ворошилову вручили нагороду "За заслуги перед Вінницею" і грошову премію.  

Вас також можуть зацікавити новини: