Бахмут зруйновано на понад 60 відсотків – очільник ОВА

Місто постійно піддається обстрілам.

Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що внаслідок бойових дій Бахмут зруйновано на понад 60 відсотків. Він додав, що українські захисники мужньо боронять місто і не дають ворогу просуватися.

В ефірі національного телемарафону Кириленко наголосив, що Бахмут піддається постійним обстрілам. В результаті таких атак гинуть цивільні.

"Ворог відкинутий на свої попередні позиції, тобто за межі міста… Наші захисники мужньо боронять Бахмут і не дають ворогу просуватися. Але, на жаль, від цього страждає саме місто, яке більш ніж на 60 відсотків є зруйноване. І йдуть постійні обстріли. Так, сьогодні (4 січня – ред.) в результаті артилерійського обстрілу в місті Бахмуті дві цивільних особи – дві жінки – загинули".

Ситуація в Бахмуті: подробиці

Бахмут Донецької області є однією з найгарячіших ділянок фронту. Вже декілька місяців українські захисники героічно боронять місто-фортецю та не дають російським окупантам його захопити. 

Загарбники несуть під Бахмутом величезні втрати. Так, заступник командира 3-го батальйону "Свобода" у складі 4-ї бригади НГУ Володимир Назаренко заявив, що втрати штурмових груп окупантів на тому напрямку становлять 80%. 

Водночас аналітики Інститут вивчення війни повідомляють, що ватажок "вагнерівців" Євгеній Пригожин готує інформаційні умови, щоб звинуватити у невдачах під Бахмутом міністра оборони РФ Сергія Шойгу і російський ВПК. При цьому самі "вагнерівці" робили все, щоб показати провоєнній аудиторії, що за "успіх" на Бахмутському напрямку відповідають особисто вони, а не кадрові військові РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: