Росіяни вигадали новий фейк про Україну: про що брешуть в цей раз

Окупанти створюють оголошення для провокацій та дискредитації України.

Росіяни продовжують тиражувати різноманітні фейки про Україну. В цей раз вони розповсюджують "оголошення" про нібито продаж органів "чистокровних українців" на чорному ринку для європейців.

У Центрі протидії дезінформації при РНБО зазначили, що в оголошенні вказано ціну від 5 тисяч євро, а на певні органи за запитом можлива знижка 50%.

"Насправді це черговий фейк росіян у рамках кампанії інформаційного впливу "Чорна трансплантологія". Центр проаналізував подібні інформаційні ресурси та дійшов висновку, що вони були створені з метою провокацій та дискредитації України", - йдеться у повідомленні.

В ЦПД нагадали, що росіяни вже використовували фейкові оголошення, зокрема про продаж західної зброї на українських маркетплейсах.

Інформаційна війна - останні фейки РФ про Україну

Раніше у РФ видали чергову нісенітницю про українських захисників. Так, секретар Ради Безпеки Росіської Федерації Микола Патрушев заявив, що поранених бійців Збройних сил Україн використовують, як біоматеріал. За його словами, набіти у воїнів вилучають таємно вилучаючи органи для трансплантації.

При цьому він заявив, що український закон про трансплантацію нібито потрібен, щоб вилучати органи без згоди для подальшого продажу. 

Вас також можуть зацікавити новини: