"Заїжджай і живи": Малюська запропонував купити три в'язниці та назвав ціни

В'язниці можуть виставити на аукціони вже восени, зазначив очільник Мін'юсту.

Міністр юстиції України Денис Малюська запропонував купити три в'язниці, які відомство передало Фонду держмайна для продажу на аукціонах, а також назвав їхні стартові ціни.

На продаж виставлять в'язниці, розташовані у Волинській, Івано-Франківській та Львівській областях, стан однієї з них – "заїжджай і живи", написав чиновник на своїй сторінці у Facebook.

"Кажуть, що ціни на класичне житло останнім часом невпинно зростають. Купувати активи на зростанні ціни – тактика така собі. Маєте гроші – купуйте краще в’язниці! Ми якраз ще три в’язниці передали ФДМУ для продажу на аукціоні", – поділився міністр.

Малюська також повідомив, що нові аукціони очікуються вже восени.

Читайте такожЗ Лук'янівського СІЗО можуть зробити готель – МалюськаЗа його словами, стартова ціна Ковельської колонії (Волинська область) – 41 млн 624 тис. 692 грн. Земельна ділянка – 4,86 га. Міністр зазначив, що стан колонії – "заїжджай і живи".

Він додав, що стартова ціна Івано-Франківської установи виконання покарань №12 (Долинський район, с. Тростянець) – 7 млн 858 тис. 392 грн.

"Земельна ділянка – понад 67 га (під гольф-клуб?)", – підкреслив очільник Мін'юсту.

Малюська поділився, що стартова ціна Миколаївської виправної колонії №50 (Львівська область, Миколаївський район, с. Держів) – 17 млн 116 тис. грн. Площа – 15,5 га. Чиновник вважає, що це "економ-варіант" – для спартанців.

Нагадаємо, Денис Малюська на початку серпня 2020 минулого року говорив, що в Україні будуть три хвилі продажу в'язниць та слідчих ізоляторів

Очільник Міністерства юстиції зазначив, що на продаж виставлять об'єкти, які не використовуються або знаходяться у центральних частинах міст.