Зеленський розповів про перший день роботи сервісу "єВідновлення"

Зеленський розповів, що сьогодні була нарада з урядовцями щодо програм відновлення нашої території та українського життя після бойових дій та війни.

За сьогодні в сервісі "єВідновлення" багато заявок про відновлення зруйнованого через війну житла. Про це президент України Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні.

"Крок за кроком на основі тих ресурсів, які маємо зараз реалізовуємо й програми поточного відновлення нашої країни. Зокрема, сьогодні запрацював державний сервіс "єВідновлення".Це підтримка людей, які потребують ремонту будинків або квартир після пошкоджень війною. Вже за цей день маємо значну кількість заявок у "Дії". Загалом ідеться про сотні тисяч пошкоджених об’єктів", - сказав він. При цьому підкреслив, що мають отримати і допомогу ті люди, які змогли своїми силами відновити пошкоджене житло. "Рівність у допомозі – це дуже важливо, і відповідний алгоритм потрібен. Наступний крок – відшкодування за втрачене житло. І це буде", - додав президент України.

Зеленський розповів, що сьогодні була нарада з урядовцями щодо програм відновлення нашої території та українського життя після бойових дій та війни. За його словами, опрацьовуються всі аспекти відновлення  у новому безпековому форматі. "Економіка та промисловість, ОПК, енергетика, інфраструктура, освітня галузь, соціальна сфера, медицина, зокрема реабілітаційний компонент… Усе те, що має бути побудовано, те, у що готовий інвестувати світ, те, що дасть Україні й українцям надійний захист і впевнений розвиток нашого соціального капіталу", - наголосив президент України.

Він зазначає, що у травні будуть доопрацьовані державні програми в цьому напрямку, щоб уже в червні вийти  "на практичну роботу з партнерами щодо наших планів. Зеленський підкреслив, що це стосується відбудови критичних систем, стратегічної трансформації нашої країни. Він додав, що це дасть поштовх для розвитку  і всім нашим партнерам, хто буде співпрацювати з Україною.

"Саме тут, в Україні, світ бачитиме, на що здатна Європа. Тут, у нас, в Україні, буде максимум Європи у Європі – максимум можливого з того, на що здатні європейські цінності, на що здатна європейська та глобальна співпраця", - наголосив президент України.

Запуск сервісу "єВідновлення" в Україні - деталі

Сьогодні почалася реєстрація заявок на грошову допомогу по програмі єВідновлення. Міністерство розвитку громад, територій інфраструктури України  повідомило, що заявок вже тисячі і система перевантажена. Зазначили, що ті, кому не не вдалося скористатися послугою не повинні хвилюватися і спробувати зайти в застосунок пізніше.

Міністерство цифрової трансформації запустило у Дії послугу "єВідновлення". Українці відтепер можуть подати заяву на порталі та отримати кошти на ремонт житла, пошкодженого внаслідок бойових дій . Вони можуть подати заяву в Дії та отримати кошти на ремонт за програмою єВідновлення. Максимальна сума — 200 тис.грн.

Через подачу українцями тисяч заявок у перший день роботи програми "єВідновлення" в системі стався збій.