Шкарлет про скасування ЗНО для заочників: це предмет дискусії

Держава повинна дати фахівцю можливість навчатися додаткової освіти без відриву від основної роботи, вважає Шкарлет.

В.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет вважає предметом дискусії питання про обов’язковість ЗНО для заочного відділення.

Про це він повідомив в інтерв’ю LB.

Він вважає, зокрема, що держава повинна дати вже сформованому фахівцю можливість навчатися додаткової освіти без відриву від основної роботи.

Читайте також"Шкарлет – плагіатор": студенти вийшли на акцію протесту проти призначення глави Міносвіти (фоторепортаж)

«Чому їй не дати шанс? Із забороною у майбутньому переводитися на денну форму навчання або отримувати бюджетне фінансування. І на дипломі ззаду або в додатку написати, що людина закінчила заочну форму навчання. Єдиний аргумент проти: ми видаємо один диплом. Це можна виправити. У Радянському союзі завжди показували, що людина закінчила заочну форму, і нічого такого», – сказав він.

Шкарлет констатував, що питання є дискусійним і підкреслив, що дорослій людині важче скласти ЗНО.

«Сходіть, сходіть, для цікавості (в школу – УНІАН). Другу вищу – це одне. В людини іноді немає першої вищої, розумієте? Не в тому питання, щоб другу отримати. А коли так сталося в людини по життю, що вищої освіти нема, а школу 20 років тому закінчив», – додав Шкарлет.

Як повідомляв УНІАН, раніше Шкарлет заявив, що у Міносвіти розробляють кілька варіантів відвідування дітьми шкіл з 1 вересня. Вибір буде залежати від епідемічної ситуацію в країні восени.