"УЄФА не зобов'язаний": Росію не відсторонять від Євро-2020

Рекомендація Всесвітнього антидопінгового агентства не поширюється на чемпіонат Європи з футболу.

Росія не буде відсторонена від участі на Євро-2020 і проведення матчів чемпіонату Європи з футболу.

Про це російському "Р-Спорту" повідомив представник Всесвітнього антидопінгового агентства, підкресливши, що рекомендація WADA щодо відсторонення Росії не поширюється на Євро-2020:

"Чемпіонат Європи не є мультиспортивною подією або світовою першістю, це регіональний/континентальний турнір по одному виду спорту. Тому рекомендації комітету щодо відповідності на нього не поширюються. Як і аналогічні регіональні керівні органи, сам УЄФА безпосередньо не підпорядковується Всесвітньому антидопінговому кодексу. УЄФА - член Міжнародної федерації футболу (ФІФА), яка є підписантом кодексу".

Читайте такожСтало відомо, хто може замінити Росію на Євро-2020

Британське видання The Telegraph пояснює, чому УЄФА може не виключати Росію з числа учасників Євро-2020 або відбирати у неї право проведення матчів турніру:

"Будь-яке відсторонення стосується тільки світових чемпіонатів, коли мова йде про події в одному виді спорту. Це прогалина в кодексі WADA. Це означає, що УЄФА не зобов'язаний виключати Росію з числа учасників Євро-2020 або відбирати у Санкт-Петербурга три матчі групового етапу та чвертьфінал - як і фінал Ліги чемпіонів-2021".

Нагадаємо, раніше WADA рекомендувало усунути Росію від всіх міжнародних змагань на чотири роки через маніпуляції з даними у Московській антидопінговій лабораторії.

Як повідомляв УНІАН, раніше МОК зробив заяву щодо можливих санкцій по відношенню до Росії.