Московська антидопінгова лабораторія / REUTERS

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) виступила із заявою щодо рекомендації Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) не допускати Росію до участі у всіх міжнародних змаганнях на чотири роки в зв'язку з маніпуляціями з даними Московської антидопінгової лабораторії.

У заяві на офіційному сайті МОК зазначається, що організація виступає за найсерйозніше покарання всіх винних:

"МОК підтримує жорсткі санкції проти всіх відповідальних за ці маніпуляції. МОК підкреслює, що винні повинні бути покарані найсуворішим чином, враховуючи серйозність порушень, і підтримує санкції щодо російської влади", - йдеться в заяві.

Відео дня

Читайте такожWADA рекомендує усунути Росію від всіх міжнародних змагань на чотири роки

"Враховуючи кричущий характер маніпуляцій, МОК настійно закликає WADA зробити подальші кроки. Зокрема, передати всі документи до Ради Європи і ЮНЕСКО - організацій, в яких прийняті конвенції по боротьбі з допінгом у спорті", - також підкреслили в МОК.

Міжнародний олімпійський комітет також підкреслив, що маніпуляція даними є "виключною відповідальністю російської влади" і закликав її надати реальні дані з Московської лабораторії, що дозволить "покарати винних і захистити невинних".

Крім того, в МОК підтримали ідею WADA дозволяти виступ на міжнародних змаганнях російськім спортсменам, які зможуть довести свою невинність.

Нагадаємо, якщо виконком WADA 9 грудня підтримає введення санкцій щодо Росії, то російська збірна не зможе брати участь в Олімпіаді-2020. Крім того, Росії можуть заборонити приймати міжнародні змагання, зокрема, матчі Євро-2020.

Як повідомляв УНІАН, раніше стало відомо, хто може замінити Росію на Євро-2020.