Рішення буде прийнято в грудні / фото: nytimes.com

Комітет по відповідності Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) рекомендував відсторонити Росію від всіх турнірів на міжнародному рівні строком на чотири роки.

Про це повідомляє The New York Times.

Читайте такожIAAF продовжила дискваліфікацію російських легкоатлетів

Відео дня

У звіті міститься рекомендація щодо відсторонення від усіх великих турнірів, у тому числі від Олімпіади-2020 в Токіо і чемпіонату світу-2022.

Комітет прийшов до висновку, що зміни в базі даних Московської антидопінгової лабораторії були зроблені з метою приховати маніпуляції з позитивними допінг-тестами спортсменів.

Якщо таке рішення буде прийнято, то вже на других Іграх поспіль російські спортсмени виступлять під нейтральним прапором.

9 грудня відбудеться засідання Виконкому WADA, який остаточно розгляне це питання. Росія зможе оскаржити рішення в Спортивному арбітражному суді (CAS).

Нагадаємо, WADA вдалося дізнатися про видалені проби завдяки базі даних, яку організації надав інформатор Григорій Родченков. Росія на початку 2019 року передала свою версію цієї бази за умов відновлення статусу РУСАДА, після чого були виявлені невідповідності.

УНІАН раніше повідомляв, що в Росії визнали масову підміні допінг-проб.