Чи варто переходити з Android на iPhone 15: перераховано головні плюси та мінуси

Відомий оглядач поділився своїм досвідом використання iPhone 15 Pro після одного дня активного тестування.

Флагманські моделі цьогорічної лінійки iPhone 15 дуже швидко розкупили за попередніми замовленнями – якщо зараз замовити нову модель в США, то кур'єр привезе її в кращому випадку в кінці жовтня. Попит на Pro-моделі в цьому році значно вище порівняно з тогорічними iPhone 14.

Що такого особливого в нових Айфонах, вирішив з'ясувати редактор популярного видання 9to5Google про гаджети Android Бен Шун. Він опублікував огляд iPhone 15 Pro, в якому перерахував основні плюси і мінуси флагмана Apple з точки зору фаната Android.

Головні плюси iPhone 15 Pro:

  • Поява роз'єму USB-C. Це надає смартфону універсальності – тепер не потрібно завжди носити з собою додатковий кабель.
  • Нова кнопка Action Button, яка замінила традиційний перемикач беззвучного режиму – на неї можна призначити будь-які дії за бажанням. Це проста і геніальна знахідка, яку досі не реалізували виробники Android-пристроїв.
  • Апаратне забезпечення Apple. Інтерфейс iPhone інтуїтивно зрозумілий і зручний для будь-якого користувача.
  • Якісний матеріал корпусу: новий синій титановий корпус "виглядає чудово". 
  • Швидка установка додатків з App Store, яка, на думку експерта, перевершує аналогічну на Android.

Головні недоліки iPhone 15 Pro:

  • Робочий стіл iOS. Завантажувані додатки, як і раніше, з'являються на екрані в хаотичному порядку, також згадується відсутність дешборда в нижній частині екрана.
  • Реалізація Always-on-Display (AOD) в iPhone. У виробників пристроїв на Android вона реалізована більш вдало. Втім, тут варто відзначити, що на iPhone вона з'явилася тільки того року, тоді як на Android використовується ще з 2020 року.
  • Деякі аспекти iCloud, зокрема, обмежене сховище в 5 Гбайт.

  • Вбудована в iOS клавіатура. На відміну від Android, вона не показує основні розділові знаки без перемикання розкладки.

Загалом, фанат Android знайшов багато позитивних моментів у iPhone 15 Pro, але також зіткнувся з низкою недоліків. Втім, більшість з них відносяться до операційки iOS, ніж до самого айфону. Журналіст пообіцяв продовжити користуватися iPhone 15 і оновлювати список плюсів і мінусів.

А тим часом в мережі вже починають з'являтися перші подробиці iPhone 16, які вийдуть восени 2024 року. І якщо вірити витокам, вони будуть на голову крутіше актуальних моделей.

Вас також можуть зацікавити новини: