iPhone 15 Pro або 14 Pro: чи є зміни

Dynamic Island був однією з головних відмінностей iPhone 14 Pro від усіх попередніх моделей, і багато користувачів припускають, що 15 Pro не запропонує нічого нового порівняно з торішньою моделлю. Розбираємося, що може продемонструвати новий смартфон.

iPhone 15 Pro або 14 Pro: чи є зміни

Що нового в iPhone 15

Оскільки Dynamic Island буде присутній у всій 15-й лінійці, основні відмінності iPhone 15 Pro від 14 Pro знаходяться "під капотом". Перше, що варто відзначити, — процесор A17 Bionic, нове та найпродуктивніше рішення Apple. Чип виробляється на основі 3-нм техпроцесу, що дало змогу збільшити потужність на 15% порівняно з A16 і знизити енергоспоживання на 30%. Також A17 оснастять шістьма ядрами GPU, що підвищує продуктивність 15 Про на 15% у графічних завданнях.

Разом із покращеним процесором у гаджет встановлять:

Відео дня

8 ГБ оперативної пам'яті, що робить пристрій зручнішим у режимі багатозадачності та дасть змогу керувати великою кількістю додатків без перезавантажень;

2 ТБ вбудованого сховища в максимальній конфігурації, що дасть змогу зберігати масивні дані, включно з фото та відео в нестисненому форматі.

У новинці виробник відмовиться від фірмового тумблера перемикання режимів на користь налаштовуваної кнопки Action, яка може виконувати декілька функцій. Наприклад, можна запускати різні додатки залежно від кількості натискань або призначити будь-який ярлик із програми "Команди", що в рази підвищить функціональність Айфон 15 Про.

Але основним апаратним нововведенням нової моделі буде перехід на порт зарядки USB-C замість пропрієтарного Lightning. І це привносить в Про-моделі дві важливі зміни:

Можливість заряджати всі пристрої Apple за допомогою одного адаптера живлення та кабелю.

Підвищення швидкості передачі даних до 20 Гбіт/с, що дасть змогу професіоналам швидше експортувати контент, знятий на 15 Про.

Ці нововведення роблять смартфон більш функціональним для творчих професіоналів і вимогливих користувачів, які бажають отримати від смартфона максимум.

Чи варто чекати iPhone 15 Pro

Якщо ви шукаєте найшвидший і найсучасніший телефон, пропонований Apple, iPhone 15 Pro задовольнить будь-які запити. Він не відрізнятиметься від торішньої моделі екраном, але отримає низку помітних апаратних нововведень.

Однак це не означає, що iPhone 14 Pro моментально застаріє після виходу його наступника. Пристрій поступатиметься в деяких моментах, але все ще залишиться надзвичайно потужним і швидким. А враховуючи, що гаджет упаде в ціні після презентації моделей 2023 року, для багатьох користувачів купівля 14 Про буде більш вигідною.