Опубліковано відео з можливим дизайном наступної версії Windows

Microsoft раніше офіційно повідомляла, що наступна версія фірмової ОС вийде не раніше 2024 року.

Чутки про роботу над наступною версією Windows ходять давно. Її кодове ім'я  – Next Valley, а вихід намічений на 2024 рік. В очікуванні офіційного анонсу користувачі створюють свої реалістичні концепти Windows 12.

Дизайнер з YouTube-каналу Avdan підготував своє бачення наступного покоління операційної системи Windows. У відео він виділив кілька важливих особливостей у зміні ОС.

У першу чергу – більш динамічна область віджетів з медіаплеєром, календарем і погодою. Інша сторона панелі завдань надає доступ до інших видів сповіщень, наприклад про підключення Bluetooth-пристроїв.

Концепт також переробляє розділ швидких налаштувань, де основний упор тепер робиться не на зовнішній вигляд, а на зручність використання. Наприклад, пропонується показувати пристрої Bluetooth і доступні Wi-Fi-мережі відразу ж після відкриття спливаючого меню без необхідності робити додаткове клацання мишею.

З інших особливостей: можливість закріплювати віджети на робочому столі та робити так, щоб шпалери адаптувалися під них, адаптивний курсор миші (під колір фону), а також альтернативний підхід до багатозадачності, розділяючи два додатки в одному вікні та групуючи файли в колекції в провіднику (аналогічно "колекціям" в Microsoft Edge).

Microsoft розповіла про розробку Windows 12

На цей момент Microsoft займається раннім прототипуванням нової системи. Відомо навіть її кодове ім'я – Next Valley.

У жовтні компанія показала скріншот з прототипом наступної версії Windows. З основних змін – інтерфейс став краще оптимізований для сенсорного введення, а панель завдань виконана у форматі "острова" з відступами від країв екрана.

Реліз актуальної системи Windows 11 відбувся 5 жовтня 2021 року. Ті, хто перейшов на "одинадцятку" кажуть, що система стала красивіше і зручніше, але частини функцій, як і раніше, не вистачає, а ті, що на місці, часто реалізовані незручно. 

Вас також можуть зацікавити новини: