ЄС оштрафував корпорацію Meta на рекордні $1,3 мільярда за передачу даних користувачів

Це найбільший штраф для компанії в сфері захисту персональних даних.

Європейський регулятор з питань захисту персональних даних оштрафував власника Facebook корпорацію Meta на $1,3 мільярда за передачу даних користувачів ЄС в США, повідомляє Reuters.

Рішення пов'язане зі справою австрійського борця за конфіденційність Макса Шремса, який ще десять років тому подав судовий позов до компанії через ризик стеження з боку США.

Остання угода між ЄС та США про передачу даних була визнана недійсною Європейським судом у 2020 році. Однак, незважаючи на це рішення, Meta продовжувала передавати дані, наголошуючи на тому, що "без можливості передавати дані через кордони Інтернет ризикує бути розділеним на національні та регіональні сховища".

У зв'язку з цим Ірландська комісія із захисту даних звинуватила компанію в порушенні регламенту захисту даних. Поряд зі штрафом, вона також зобов'язала Мета протягом п'яти місяців припинити передачу даних європейських користувачів в США.

Це найбільший штраф для компанії в сфері захисту персональних даних. Попередній рекордний штраф ЄС у розмірі 746 мільйонів євро був накладений на компанію Amazon у 2021 році.

У заяві Meta йдеться, що вона оскаржить це рішення, в тому числі "невиправданий і непотрібний штраф, який "створює небезпечний прецедент для незліченної безлічі інших компаній".

Новини корпорації Meta

Раніше в Meta заявляли про плани відмовитися від платної політичної реклами, так як вона приносити більше шкоди, ніж вигоди.

Раніше корпорація Meta припинила підтримку NFT в Instagram і Facebook. Для України це не особливо добре, оскільки це було одним з джерел збору коштів для волонтерських організацій.

Вас також можуть зацікавити новини: