Xiaomi "поховала" ряд популярних смартфонів: що це означає для їх власників

Компанія більше не буде надавати для цих моделей оновлення системи чи техобслуговування.

Xiaomi оновила "чорний список" застарілих смартфонів, для яких виробник припиняє офіційну підтримку та післяпродажне обслуговування.

Всього там 7 смартфонів, повідомляє Gizchina.

З 1 липня 2022 року список поповнили Xiaomi Mi Max 3, Mi Mix 3, Xiaomi Mi 8, Mi 8 Discovery Edition, Mi Play, а також Redmi S2 і Redmi 6 Pro.

Компанія більше не надаватиме для цих моделей оновлення системи та патчі безпеки, а в авторизованих сервісних центрах їх приймуть на ремонт тільки за наявності необхідних запчастин.

Більшість з перерахованих вище моделей були випущено у 2018 році і на момент повного припинення підтримки їм "стукнуло" п'ять років. Наприклад, Xiaomi Mi 8 був флагманською моделлю компанії у 2018 році і на момент виходу міг похвалитися найтоповішим залізом на ринку.

Раніше УНІАН ділився повним переліком смартфонів Xiaomi, Redmi і Poco, які можуть розраховувати на оновлення до Android 13 після релізу системи.

Відомо, що платформа Android 13 запропонує як мінімум чотири цікавих нововведення в порівнянні з актуальною версією фірмової мобільної ОС. Очікується, що фінальна версія "операційки" дебютує для широкої публіки на початку осені.

Вас також можуть зацікавити новини: