Як за пару дій посилити сигнал Wi-Fi в будинку: маловідомий "трюк", доступний кожному

Мало хто знає, але при відключенні роутера важливо витримати певний період часу, перш ніж знову включити техніку. Подібне перезавантаження дозволить усунути тимчасові помилки і поліпшити продуктивність мережі.

Переважно основною причиною поганої роботи вашого маршрутизатора Wi-Fi є неправильне його розміщення в квартирі або будинку. Втім, іноді виникає ситуація, коли мережева техніка нібито "втомлюється" і потребує перезавантаження.

Розповідаємо, як за пару дій посилити сигнал Wi-Fi у себе вдома, і куди його найкраще поставити, щоб домашній інтернет став швидше.

Як посилити сигнал Wi-Fi у себе вдома

По-перше, переконайтеся, що роутер знаходитися якомога вище від підлоги, тому що сигнал від нього поширюється дугоподібно. Наприклад, якщо техніка буде лежати на підлозі, то частина енергії буде по суті йти в землю. Найкраще не загороджувати роутер різним мотлохом і тим більше не розміщувати його поруч з іншими електронними пристроями.

Втім, іноді посилити сигнал Wi-Fi навіть при правильній установці роутера не вийде – в цьому випадку рекомендується перезавантажити роутер, дотримуючись правила "10 секунд". Його суть полягає в тому, що потрібно почекати десять секунд, перш ніж знову увімкнути роутер в розетку. 

Таке перезавантаження дозволяє усунути тимчасові проблеми з сигналом Wi-Fi і поліпшити його якість, перезапустивши всі процеси. Цю пораду часто дають інтернет-провайдери, коли їх користувачі стикаються з проблемами в роботі своїх роутерів. 

Втім, іноді навіть попри правильну установку обладнання та виконання різних "лайфхаків, поганий сигнал Wi-Fi нікуди не дівається – можливо, в цьому випадку пора задуматися про купівлю нового роутера. 

Багато користувачів досі використовують старі роутери, що працюють на частоті 2,4 ГГц. Технології з того часу сильно покращилися, тому, як варіант, варто розглянути заміну старого роутера на більш сучасний з підтримкою стандарту 802.11ах на 5 ГГц, також відомому як "Wi-Fi 6". Прибавка до швидкості точно гарантована.

Раніше УНІАН розповідав, які речі не можна залишати поруч з роутером. Якісь з них можуть викликати збої в роботі самого роутера, інші – в роботі пристроїв, що знаходяться поблизу. Також ми пояснювали, чому важливо відключати Wi-Fi на смартфоні на ніч

Вас також можуть зацікавити новини: