Куди поставити роутер, щоб Wi-fi ловив швидше: корисний лайфхак / фото ua.depositphotos.com

Wi-Fi мережі можуть бути примхливими, оскільки їх робота залежать від багатьох факторів. Якість зв'язку може бути пошкоджено не тільки через стан лінії до роутера або його технічні характеристики, але й через розташування роутера всередині квартири.

Існують певні місця в квартирі, де категорично не можна ставити роутер, щоб не зіпсувати інтернет з'єднання. УНІАН зібрав деякі загальні рекомендації по установці Wi-Fi роутера, які можуть допомогти прискорити домашній інтернет.

Місця в будинку, куди не можна ставити Wi-Fi роутер:

  • Поблизу мікрохвильової печі або інших великих побутових приладів, які можуть випромінювати радіочастотні перешкоди.
  • На сонці, поруч з батареєю опалення або іншими джерелами тепла
  • Біля акваріумів: у чистому вигляді вода є ізолятором, але в природному стані вона містить розчинені солі та інші речовини, що робить її частковим провідником.
  • Безпосередньо за металевими предметами, такими як дзеркала або холодильники, які можуть блокувати сигнал Wi-Fi.
  • У підвалі або на горищі, де сигнал може бути ослаблений через бетонні стіни або стелі.

Також не варто забувати й про розміщення антен на маршрутизаторі. Якщо на вашому маршрутизаторі їх більш як двоє, не рекомендується направляти їх усі в одному напрямку. Розмістіть антени в різних положеннях, щоб охопити більш широкий діапазон з'єднання. Це допоможе покращити якість сигналу Wi-Fi та забезпечити більш стабільне та надійне підключення до інтернету.

Відео дня

Вибираємо ідеальне місце для роутера

Wi-Fi роутери найкраще розміщувати в геометричному центрі квартири (або будинку) й обов'язково на великій висоті, щоб уникнути перешкод від інших електричних пристроїв. Оптимальною висотою є 1,5-2 метри. Але чим вище – тим краще.

Часто оптимальною точкою розташування є коридор – сигнал легко доходить до найближчих кімнат, а між роутером і мобільним гаджетом зазвичай розташовується не більше однієї стіни. Щоправда, є одне "але" – роутер доведеться закріплювати на стіні, а це потребує певних хитрощів.

Куди поставити Wi-Fi роутер, щоб домашній інтернет став швидше: шукаємо ідеальне місце

Загалом, при виборі оптимального для вас місця для установки роутера враховуйте його доступність для всіх кімнат або більшості з них, а також кількість стін, які можуть знизити якість сигналу.

Втім, іноді навіть попри правильну установку обладнання, швидкість інтернету все одно не вийде збільшити – в такому випадку пора задуматися про покупку нової моделі. УНІАН розповідав, як вибрати хороший роутер в 2023 році, і на чому можна і не можна заощадити. 

Також пояснювали, чому важливо відключати Wi-Fi на смартфоні на ніч, і що може статися інакше

Вас також можуть зацікавити новини: