10 речей, які не можна залишати поруч з роутером: популярні помилки / ua.depositphotos.com

Всі в курсі базових правил розміщення роутера в квартирі – пристрій найкраще розміщувати в геометричному центрі і бажано на великій висоті, щоб сигналу не заважали товсті стіни та інші перешкоди. Втім, й це ще не все.

У цій статті розповімо, яку техніку і предмети не можна залишати поруч з безцінним пристроєм. Якісь із них можуть викликати збої в роботі самого роутера, інші ж – в роботі пристроїв, що знаходяться поблизу.

Які речі категорично не можна тримати біля роутера

Як відомо, електроніка створює електромагнітний шум, який може вносити перешкоди і порушувати роботу роутера. У стоп-лист входять:

Відео дня
  • холодильник,
  • мікрохвильові печі,
  • бездротові камери Wi-Fi,
  • Bluetooth-пристрої,
  • накопичувачі з USB,

  • карти з магнітною смугою.

Для наочного прикладу: компресор холодильника може створювати електромагнітне поле, яке буде впливати на роздачу інтернету. А якщо поставити роутер ближче до свого робочого місця – столу, на якому стоїть комп'ютер – то пристрій буде заважати роботі бездротової миші та інших Bluetooth-аксесуарів.

Також наполегливо рекомендується розміщувати роутери якомога далі від дзеркал. Це пов'язано з тим, що дзеркала створюють електромагнітні перешкоди, які заважають роботі роутера і знижують якість сигналу. Так, сигнал від роутера, розташованого за дверцятами шафи-купе зі дзеркалом, що на ньому висить, буде екрануватися.

Якщо ваш роутер стоїть у передпокої на столі, то потрібно прибрати з нього банківські чи знижкові карти. Інакше вони можуть легко пошкодитися і в підсумку стати непридатними для використання. Були випадки, коли бонусні і транспортні карти переставали працювати навіть через кілька годин знаходження поруч з роутером.

І останнє застереження – роутери не рекомендується ставити в безпосередній близькості від акваріума. Це пов'язано з тим, що вода, що знаходиться в акваріумі, може перешкоджати проходженню радіохвиль, які використовуються для передачі Wi-Fi сигналу. Крім того, акваріум створює підвищену вологість, яка може негативно впливати на електронні компоненти роутера.

Не розміщуйте маршрутизатор біля джерела води / ua.depositphotos.com

Раніше УНІАН зібрав основні моменти, на які варто звернути увагу при покупці роутера – щоб і з якістю не прогадати, і одночасно не переплатити.

Також ми пояснювали, чому важливо відключати Wi-Fi на смартфоні на ніч. Відключення інтернету в нічний час може бути корисним відразу з кількох причин.

Вас також можуть зацікавити новини: