Як за пару хвилин прискорити роботу смартфона на Android: програми будуть "літати"

Здебільшого виправити підвисання та підгальмовування допомагає скидання телефону до заводських налаштувань, але з цими проблемами можна впоратися й малими силами.

Яким би потужним і продуктивним не був ваш смартфон, з часом навіть він може почати створювати неприємності. Либонь, найбільше псують нерви "підвисання" в найвідповідальніший момент. А якщо у вас бюджетний апарат, то це може статися набагато раніше.

Хороша новина полягає в тому, що в більшості випадків "повільний" смартфон можна прискорити в домашніх умовах, приділивши цьому пару хвилин. Що потрібно відключити, щоб ваш смартфон не глючив і спритно відкривав всі застосунки – читайте в матеріалі УНІАН. 

Як прискорити роботу смартфона – робочі лайфхаки

Очистьте кеш застосунків. Кеш – це тимчасові дані, які існують у будь-якої програми, але в залежності від її специфіки мають різний обсяг. Наприклад, у телеграма він може займати кілька гігабайтів.

Видаліть програми, якими не користуєтесь. Звучить очевидно, але наявність великої кількості застосунків може суттєво погіршити продуктивність пристрою. Причому ними не обов'язково активно користуватися – навіть в незапущеному вигляді вони можуть "висіти" в пам'яті та споживати ресурси або інтернет-трафік.

Оновіть операційну систему. Пам'ятайте, що непотрібних оновлень не буває, оскільки кожне з них – це поліпшення теперішньої версії системи. Навіть якщо різниця не помітна, на перший погляд, повірте, вона є і після її установки ваш девайс може почати працювати спритніше, ніж до неї.

Вимкніть системні віджети, живі шпалери та анімацію. Всі ці фічі покликані спростити життя користувачеві, але в той самий час можуть сповільнювати роботу пристрою, оскільки вони споживають велику кількість системних ресурсів. Тому, якщо ви помічаєте, що смартфон або планшет починає пригальмовувати, відмовтеся від цих "прикрас".

Використовуйте "легкі" застосунки. Дуже часто виробники застосунків пропонують до використання альтернативні версії свого продукту. Вони завантажуються швидше, споживають менше оперативної пам'яті і мають меншу ймовірність викликати збої в роботі системи, але деяка частина їх функціоналу "урізана". Тому якщо вам не потрібна повна версія, скажімо, Instagram, то рекомендується встановити її Lite версію.

Ну і якщо зовсім нічого не допомагає, то можна виконати скидання смартфона до заводських налаштувань. Це досить просто зробити, але потрібно враховувати, що абсолютно всі дані, збережені на пристрої, будуть повністю видалені, тому перед скиданням слід зберегти їх на зовнішній носій або "хмару".

Фактично, після виконання скидання пристрій повернеться до стану, в якому воно було при покупці. Також слід враховувати, що після скидання пропадуть всі несистемні встановлені застосунки, але їх можна завжди завантажити заново з Google Market.

Раніше УНІАН розповідав, чому не можна залишати смартфон поруч з ноутбуком. На перший погляд, нешкідлива звичка може мати негативні наслідки для обох гаджетів.

Також ділилися порадами, як зрозуміти, що ваш смартфон зламали. Щороку з'являються все новіші і хитріші способи злому, які загрожують безпеці все більшій кількості користувачів і компаній.

Вас також можуть зацікавити новини: