Туристка висловила обурення з приводу завищених цін на їжу і напої в готельних мінібарах.
Навіть якщо ви зупиняєтеся в розкішному п'ятизірковому готелі, варто бути готовим до того, що за споживання вмісту мінібару у вашому номері, найімовірніше, доведеться доплачувати при виселенні. Причому вартість цих товарів буде в рази дорожчою, ніж у магазинах.
Однак досвідчена туристка і телеведуча BBC Кармен Робертс, яка розповідає про свої подорожі в особистому Instagram-блозі, поділилася хитрим трюком, щоб уникнути переплат у мінібарі готелю, якщо вам все ж довелося взяти звідти щось.
"Зізнаюся: я випила газовану воду з міні-бару за 12 доларів і замінила її перед виїздом. Не судіть суворо", – написала Робертс.
На опублікованому блогеркою ролику можна побачити, що пізніше вона знайшла аналогічний напій у супермаркеті й поставила його на місце випитого.
Також туристка висловила обурення з приводу того, що в мінібарах деяких готелів пляшка води може коштувати 12 доларів, тоді як у місцевому супермаркеті такий самий товар коштує лише 1 долар.
(Зазначимо, що в даному випадку варто мати на увазі, що в багатьох готелях під час щоденного ранкового прибирання персонал перевіряє вміст мінібару, тому трюк із заміною напою може спрацювати тільки якщо ви встигнете провернути його до цього часу – ред.).
Крім того, вона дала ще кілька корисних порад щодо економії на їжі та напоях у подорожах.
Зокрема, за її словами, бутильована вода на туристичних визначних пам'ятках коштує аж надто дорого.
"Завжди беріть із собою багаторазову пляшку. У багатьох аеропортах, на вокзалах і в містах є безкоштовна фільтрована вода", – пояснила Робертс.
Також вона радить завжди питати в місцевих жителів, де і що вони їдять – це допоможе уникнути зайвих витрат у ресторанах-туристичних пастках.
"Ваш господар на Airbnb, таксист або власник магазину знають, де можна перекусити за найкращою ціною. Вивчіть звичаї. Спробуйте страву дня. Ви заощадите гроші й отримаєте яскравіші враження. Місцеві жителі рідко вас підводять", – зазначила досвідчена мандрівниця, яка наразі відвідала вже понад 85 країн.
Як повідомляв УНІАН, раніше експерт із подорожей Джессі Чемберс розповіла, від якої їжі краще відмовитися на курортах all inclusive, якщо не хочеться отруїтися.
Своєю чергою експерт з готелів Марк Джонсон пояснив, що постояльцям дозволено забирати із собою з готельного номера, а що слід залишити на місці, щоб уникнути незручних ситуацій або навіть кримінальної відповідальності.
Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.