Експерти розповіли, чому туристам не варто приймати гарячий душ після авіаперельоту

Мандрівникам радять вибирати прохолодний душ замість гарячого.

Після виснажливого авіаперельоту багато мандрівників прагнуть якомога швидше прийняти тривалий гарячий душ. Однак це є поганою ідеєю.

Менеджер з обслуговування клієнтів Qantas Тревіс Карінчі, який через свою роботу пролітає близько 60 тисяч миль на місяць, стверджує, що туристам слід вибирати більш прохолодний душ, а не гарячий, пише The Sun.

"Я уникаю занадто гарячого душу, який, хоча і виглядає спокусливо після довгого польоту, також є надійним способом висушити шкіру", – зазначив він.

Експерти стверджують, що гарячий душ не тільки сушить шкіру, але і має інші негативні побічні ефекти. Наприклад, виникнення шкірних захворювань, таких як екзема, а також виникнення прищів, оскільки гаряча вода позбавляє шкіру натуральних олій і корисних бактерій.

"Занадто тривалий душ (особливо гарячий душ) може позбавити вашу шкіру натуральних олій, що призведе до сухості", – пояснив фармацевт Chemist Click Аббас Канані.

Водночас холодний душ – набагато кращий варіант, особливо при зміні часових поясів, адже він покращує кровообіг, що дає швидкий приплив енергії, пояснюють експерти.

"Холодна вода стимулює вироблення норадреналіну та бета-ендорфінів. Коли ми приймаємо холодний душ, від наших нервових закінчень в мозок посилаються електричні імпульси, і ця хімічна реакція може мати на деяких людей антидепресивну дію", – пишуть в WebMD.

При цьому редактор The Point's Guy Нікі Кельвін закликає туристів приймати душ після польоту, а не до нього, адже ранній ранковий душ – це марна трата часу, яка позбавляє мандрівників додаткового часу для сну.

"Прийміть душ напередодні ввечері, так як це скоротить час на збори на 20 хвилин, а це означає, що ви зможете довше лежати в ліжку", – зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерт зі сну розповів, як уникнути джетлагу при довгих перельотах

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.