Дива з вікна літака: пасажир зняв північне сяйво над Ісландією під час польоту (фото)

Капітан літака навіть зробив зайве коло, щоб кожен пасажир міг мигцем побачити приголомшливе природне явище.

Фотографу Россу Мартіну наприкінці минулого тижня вдалося зняти північне сяйво під час під час перельоту з Ісландії до Великобританії.

Як пише The Sun, за словами фотографа, весь літак був в захваті від барвистих вогнів, які ніби "танцювали навколо літака". Капітан літака навіть зробив зайве коло, щоб кожен пасажир міг мигцем побачити приголомшливе природне явище.

Читайте такожПодорож до Ісландії. Екзотика та неймовірні краєвиди

Сам Росс, який був у п'ятиденній відпустці в Ісландії з п'ятьма друзями, вже бачив вогні під час поїздки, але сказав, що це був "ідеальний спосіб закінчити відпустку".

"Через кілька хвилин всі почали помічати, як ми дістаємо наші камери. Я навіть попросив стюарда приглушити світло, щоб нам було краще видно, і вони це зробили. Хвилин через п'ять-десять прийшов капітан і сказав, що ми зробимо коло, щоб усі могли бачити його з лівого і правого вікон", - розповів щасливий очевидець.

За його словами, для деяких з пасажирів в літаку, це був перший раз, коли вони бачили Північне сяйво.

Зазначимо, полярне сяйво або північне сяйво (латинською Aurora borealis) - це оптичне явище у верхніх шарах атмосфери, що супроводжується світінням окремих ділянок нічного неба. Небо ніби грає яскравими кольорами, здебільшого зеленого, синього та фіолетового відтінків, що швидко змінюються.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно у Фінляндії відкрили абсолютно новий вид полярного сяйва.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.