МЗС оновило рекомендації для українців через збільшення захворювань від коронавірусу в Японії

Українцям похилого віку та з хронічними захворюваннями рекомендується проконсультуватися з медичними фахівцями перед поїздкою до Японії.

Міністерство закордонних справ України оновило рекомендації для українців у зв’язку зі збільшення захворювань від коронавірусу в Японії.

Про це йдеться у рекомендаціях департаменту консульської служби МЗС України від 10 березня.

Читайте такожПосольство рекомендує українцям не їздити до Ізраїлю через коронавірус

«У зв’язку зі збільшенням на території Японії кількості випадків респіраторних захворювань, спричинених коронавірусом COVID-19, Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України, які перебувають в цій країні, або мають намір її відвідати, неухильно дотримуватися рекомендацій щодо заходів захисту від зараження хворобою, уникати районів, де зафіксовані випадки захворювань, уникати контактів з хворими людьми, не відвідувати масові заходи, дотримуватися особистої гігієни тощо», - застерігає МЗС.

Так, громадянам, які належать до найбільш уразливих категорій (людей похилого віку та таких, які мають хронічні захворювання), перед поїздкою рекомендується в обов’язковому порядку проконсультуватися з медичними фахівцями.

Також в МЗС звертають увагу на те, що введено окремі обмеження на в’їзд до Японії з території держав, що найбільше постраждали від хвороби, призупинено або скасовано деякі види виданих японською стороною на території цих країн віз, введено карантинні обмеження для певних видів приїжджаючих, призупинено роботу частини розважальних закладів та відмінено масові заходи.

МЗС України рекомендує у випадку виявлення підвищеної температури та симптомів гострого респіраторного захворювання під час перебування в Японії невідкладно обмежити пересування та звернутися до медичного закладу або за телефоном гарячої лінії «Japan National Tourism Organization»: 050-3816-2787 (з території Японії), +81-50-3816-2787 (з-поза меж Японії).

Українцям, які продовжують перебувати в Японії, також рекомендується зареєструватися у системі «ДРУГ» за посиланням http://friend.mfa.gov.ua

У випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю і здоров’ю, українцям рекомендується невідкладно звертатися до Посольства України в Японії: за тел.+81 9017 754 206, електронною поштою emb_jp@mfa.gov.ua, або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.