В Україні зареєстрований тільки один підтверджений випадок інфікування коронавірусом / УНІАН

У Міністерстві закордонних справ України створено оперативний штаб з метою захисту українських громадян за кордоном і надання актуальної інформації щодо поширення у світі COVID-19.

Як повідомляються на сайті МЗС, штаб створений за ініціативи та під головуванням міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

“Коронавірус – швидкий і небезпечний. МЗС, натомість, має бути швидким, щоб гарантувати безпеку наших громадян. Тому сьогодні я створив в МЗС оперативний штаб та сторінки оперативного інформування. По-перше, для того, щоб наші громадяни, де б вони не перебували, вчасно отримували необхідну інформацію та не покладалися на недостовірні джерела. По-друге, щоб кожен громадянин України відчував, що знаходиться під захистом Української держави, яка надасть необхідну підтримку та допомогу. Штаб очолюватиму особисто я”, - заявив міністр.

Відео дня

Читайте такожКоронавірус в Україні: останні новини станом на 10 березня (онлайн)

Так, до складу штабу також увійшли державний секретар МЗС, директор Департаменту консульської служби, директор Департаменту міжнародних організацій, директори територіальних департаментів, речниця МЗС, інші відповідальні особи міністерства.

Крім того, МЗС також створило спеціальні сторінки у соцмережах для надання актуальної інформації щодо роботи штабу та поширення COVID-19 у світі.

За словами Кулеби, головна мета оперативного штабу - координація роботи МЗС з причетними органами влади в Україні та представництвами міжнародних організацій щодо надання допомоги громадянам України, які перебувають за кордоном на територіях, уражених коронавірусом. Зокрема, передбачається вчасне та достовірне інформування щодо розвитку ситуації у регіонах та країнах світу, поради щодо подорожей тощо.

Інфографіка: УНІАН

Так, сторінки у соціальних мережах з актуальною інформацією оперативного штабу МЗС доступні у Twitter "Коронавірус у світі - оперативно від МЗС України" (https://twitter.com/UA_MFA_Info), у Facebook "Коронавірус у світі - оперативно від МЗС України" (https://www.facebook.com/MFAInfoCoronavirus/) і на каналі в Telegram (https://web.telegram.org/#/im?p=c1440109397_14452848353096347397).

Як повідомляв УНІАН, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання був зафіксований наприкінці грудня 2019 року в найнаселенішому місті Центрального Китаю – 12-мільйонному Ухані. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

Станом на ранок 10 березня у світі було зареєстровано 114 тис. 219 випадків захворювання на COVID-19, померли 4 тис. 024 осіб.

В Україні зареєстровано лише один підтверджений випадок інфікування новим коронавірусом.