Рожева сакура і сучасний Токіо: чому Японія - найнезвичайніша країна світу (фото)

У новому випуску тревел-шоу Антон Птушкін побачить знаменитий вулкан Фудзі, потрапить в стародавні храми і прогуляється під квітучими сакурами.

У новому великому випуску своєї програми Антон Птушкін покаже суперсучасне і технологічне місто Токіо, знайде дух старої Японії в Кіото і здивується вуличній моді місцевих хіпстерів. А також спробує дізнатися, що найнезвичайнішого Японія приготувала для мандрівників.

5 фактів про Японію 

Ханамі - свято цвітіння сакури

Антон Птушкін потрапить до Японії в один із найяскравіших періодів року, коли починає цвісти сакура. Ця яскрава подія триває всього 7-10 днів і являється головним не календарним святом. Японці навіть придумали йому особливу назву – Ханамі. Цвітіння сакури для Японії - це те ж саме, що для нас травневі свята, коли всі люди збираються в парках, виходять на пікніки і зустрічаються зі своїми друзями. Для старанних японців це привід зробити коротку зупинку в божевільному робочому графіку, подумати про вічне, помилуватися набережними, парками і садами.

Читайте такожХоббіти, незаймана природа і екстрим: топ-5 фактів про країну-мрію Нову Зеландію (фото)

Японці - трудоголіки і модники

Японці часто дивують мешканців інших країн своїм менталітетом, характером і звичками. Один з найдивовижніших фактів про жителів Японії - вони старанні трудоголіки. Переробляють по 80, а іноді навіть по 100 годин на місяць наднормово. Тут навіть з'явилося нове слово - «кароші», що означає смерть від перевтоми на роботі. У зв'язку з цим в деяких японських компаніях ввели посаду людини, яка щовечора насильно відправляє співробітників з офісів по домівках.

Гуляючи вулицями столиці Токіо, Антон Птушкін не зможе не звернути увагу також на те, як одягаються японці. Вони - відомі модники, які носять дуже яскраві речі. Тут легко можна зустріти людей, які схожі на персонажів з аніме, або виходять на вулиці в костюмах Пікачу і навіть Супермаріо.

Ідеальна чистота

Столиця Японії Токіо вражає своєю чистотою. Крім того, що комунальні служби буквально миють вулиці щітками, великий відсоток відповідальності за чистоту лежить на самих громадянах. Незважаючи на те, що в місті дуже мало урн, серед японців прийнято не викидати сміття, а забирати його з собою. Куріння на вулиці дозволено тільки в спеціально відведених місцях, і що найцікавіше, всі дотримуються цього правила.

В Японії практично немає назв вулиць

Туристам в Японії потрібно враховувати ще один незвичайний факт - тут практично немає назв вулиць. І навіть номери будинків проставлені в дуже хаотичному порядку. Тому покладатися варто тільки на онлайн-карти, а пересуватися краще не на автомобілі, а на метро.

Музична дорога

Японія - дуже технологічна країна. Один з найбільш незвичайних винаходів - музична дорога. Але це не просто розвага, а обмежувач швидкості. Рухаючись по цій дорозі, шини автомобіля видають звуки. Але мелодію можна чути тільки на швидкості 40-45 кілометрів на годину. І чим швидше ти їдеш, тим гірше чути - це змушує водіїв зменшити швидкість і дотримуватися правил.

Які правила діють в токійському метрополітені, як виглядає знаменитий вулкан Фудзі без хмар, і де можна відчути справжню атмосферу традиційної Японії - дивіться у новому випуску тревел-шоу вже 19 квітня в 10.45 на каналі «1+1». 

Як повідомляв УНІАН, раніше відомий мандрівник розповів про одну з найбільших і найкрасивіших країн – Канаду.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.