Світовий туризм втратив 320 мільярдів доларів через пандемію коронавірусу

Збитки втричі більші, ніж під час глобальної економічної кризи 2008-2009 років.

Пандемія COVID-19 відчутно вплинула на міжнародний туризм, його збитки досягли 320 млрд американських доларів, а кількість туристів скоротилася на 300 млн осіб.

Про це повідомляє Всесвітня туристична організація ООН (UNWTO), передає ТСН.ua.

Читайте такожБельгійців змусили носити захисні маски (фоторепортаж)

Збитки втричі більші, ніж під час глобальної економічної кризи 2008-2009 років. Скоротилася також кількість туристичних поїздок за кордон. Так, у період із січня до травня 2020 року люди стали подорожувати до інших країн на 56% рідше порівняно з аналогічним періодом 2019 року. Найменше поїздок здійснили в травні - на 98% менше, ніж у цього ж місяця 2019 року.

Поточна ситуація у туристичній сфері ставить під загрозу мільйони життів і доходів людей, зауважують в туристичній організації ООН.

Водночас спостерігається обережна зміна тенденції до подорожей. Особливо у Північній півкулі, а також після відкриття кордонів Шенгенської зони з 1 липня для громадян країн ЄС і людей з дозволом на проживання у них.

Як повідомляв УНІАН, міністерство охорони здоров’я України оприлюднило оновлені дані щодо кількості активних випадків коронавірусу за кордоном, відповідно до яких деякі відкриті для українських туристів країни, такі як Албанія та Болгарія, відійшли до "червоної зони".