На Чернігівщині визначилися з «туристичними магнітами»

В Чернігівській області до переліку найбільш перспективних туристичних локацій увійшли шість об'єктів.

В Чернігівській області обрали шість історико-культурних та природних об'єктів, які розвиватимуть як «туристичні магніти».

Читайте такожКарантинні подорожі: ідеї для одноденних поїздок зі столиці на Чернігівщину

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської ОДА, нагадавши, що раніше в цьому році за ініціативою президента України було започатковано проєкт «Туристичні магніти України», що передбачає визначення в кожній області по три-п’ять найбільш привабливих з погляду туризму об’єктів історико-культурного та природного значення з метою їх подальшого розвитку та стимулювання внутрішнього туризму, а також в перспективі залучення іноземних туристів.

«В Чернігівській області до переліку увійшли такі пам'ятки: Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця», Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній», Парк природи «Беремицьке» та Міжрічинський регіональний ландшафтний парк, Національний історико-культурний заповідник «Качанівка» та Новгород-Сіверський історико-культурний музей-заповідник «Слово о полку Ігоревім». Наразі триває  розвиток та розбудова цих магнітів в напрямку покращення матеріально-технічної бази, інфраструктури та промоції», – розповів заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Павло Веселов.

Він також додав, що Чернігівщина займає одне з провідних місць в Україні за кількістю пам’яток культурної спадщини, яких тут налічуються близько 9 тисяч, з них майже 2 тисяч – національного значення.

Розвиток туризму в Україні: що таке «Туристичні магніти України»