Зеленський закликав українців "підтримати Туреччину" та їхати туди на відпочинок

Зеленський подякував Ердогану за підтримку територіальної цілісності України.

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна повинна нарощувати туристичний потік до Туреччини.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав у відеозверненні за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони. Звернення транслювалося на українських телеканалах.

Глава держави розповів про свій нещодавній візит до Туреччини й подякував президенту Реджепу Таїпу Ердогану за підтримку України.

Читайте такожУкраїна і Туреччина значно розширили авіасполучення між собою

"Найголовніше сьогодні, особливо, якщо ми говоримо про перше питання, про яке ми говорили (про ситуацію на Донбасі - УНІАН) - про геополітичне питання, питання спокою в Україні і підтримку наших західних партнерів. Це важливо, що Ердоган підтримує Україну, підтримує наші тимчасово окуповані території, підтримує Крим, нашу позицію і не визнає анексію Криму.

І дуже важливо, що ми з ним говоримо про особливі умови для українського і турецького туриста. Ми говоримо про те, щоб можна було дійсно збільшувати рівень туризму українців і громадян Туреччини", - сказав Зеленський.

Він додав, що особливо зараз Україна і Туреччини мають підтримувати одна одну.

"Ви чули, що росіяни сказали, що вони будуть обмежувати туризм з Російської Федерації у Туреччину. Це їх особисті справи, а я думаю, що нам треба навпаки нарощувати і показати, що ми підтримуємо Туреччину", - наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 10-11 квітня Зеленський перебував з робочим візитом у Туреччині.