Туреччина цього літа стане головним напрямком для відпочинку українців - Кулеба

Глава МЗС України дякує Туреччині за зусилля з метою гарантування безпеки туристів у період протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголошує, що Туреччина цього літа стане головним напрямком для відпочинку українських туристів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба сказав в Анталії на спільній прес-конференції з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу.

Читайте такожПортугалія продовжила заборону на авіасполучення з Україною: рейси з Києва та Львова в Лісабон скасовано

Глава МЗС України заявив, що прилетів в Анталію літаком, на якому на відпочинок летіли українські туристи.

"Мені сказали, що Анталія настільки популярна серед українців, що дехто вважає, що це Туреччина входить до складу Анталії, а не Анталія до складу Туреччини. І я вас запевняю, що цього літа Туреччина буде напрямом номер один для українців, які захочуть подорожувати і провести літню відпустку за кордоном. Ми вдячні нашим турецьким партнерам за те, що вони не просто відкрили свої курорти, відновили авіаперельоти, а за те, що вони при цьому ще докладають дуже великих зусиль для гарантування безпеки туристів і захищають їх від хвороби", - наголосив Кулеба.

Він додав, що українська сторона надзвичайно вдячна Туреччині за ці зусилля.

Також Кулеба висловив вдячність Чавушоглу за втілення програми відпочинку в Туреччині дітей українських військових, котрі загинули на Донбасі.