Відпустка не за горами: як закордонні курорти готуються приймати туристів (відео)

Для туристів готують низку обмежень через світову пандемію.

Низка країн, попри карантин, вже заявили про намір відкрити свої курорти влітку, але для туристів готуються обмеження.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Деякі країни вже почали озвучувати конкретні дати відкриття морських курортів. Так, на початку тижня прем'єр-міністр Греції заявив про початок ослаблення карантину і вже до кінця цього тижня пообіцяв оприлюднити рішення з детально прописаними правилами роботи готелів цього літа. З 1 червня відкриваються міські готелі, а вже на початку липня запрацюють сезонні курорти.

Читайте такожМіжнародний туризм може впасти на 80%, це загрожує 120 мільйонам робочих місць - ООН

Грецькі готелі планують заповнювати приблизно на 60%, щоб уникнути натовпів. На пляжі розтягнуть шезлонги - на півтора метри один від одного, в ресторанах розкладуть дезінфектори та рукавички. Шведський стіл залишиться, але біля кожного поставлять по співробітнику і лише він буде мати право насипати в тарілку. У готелях обіцяють збільшити кількість медперсоналу. Для того, щоб зменшити кількість потенційних хворих, всіх будуть перевіряти ще на виході з літака.

В Євросоюзі кажуть, що буде вводитися паспорт здоров'я, але поки це обговорюється. По цьому паспорту здоров'я люди будуть проходити тестування. Не виключено, що перед реєстрацією у всіх перевірятимуть температуру, а на борт літака будуть пускати тільки в масках.

В середині літа готуються зустрічати туристів і турецькі готелі - там обіцяють облаштувати карантинні зони. У них будуть закривати того, хто захворів. На вході будуть вимірювати температуру, а на підлозі наклеять лінії для дотримання дистанції. Їжу в ресторанах буде загороджено перегородками, її буде приносити персонал. Він також буде розносити напої, а кавоварки та автомати для соків винесуть геть. Закритими будуть фітнес-центри і спа-зони. А номери після гостей повинні простояти порожніми мінімум 12 годин.

Читайте такожУ Львові розробили план відновлення туристичної галузі в п'ять етапів

До роботи в умовах пандемії готуються і в Єгипті. Там готелі поки що будуть приймати тільки своїх. Скасовується all inclusive - в ресторанах обіцяють комплексне харчування. Заборонять і кальяни.

До зустрічі туристів посеред літа готуються  в Грузії та на Кіпрі. Туроператори, які сподіваються, що туристичний сезон цього літа таки буде, обіцяють лікувати і оперативно евакуювати свого відпочиваючого, якщо він ослабне. Чекають, що Україна відкриє повітряний простір. Однак, продумують і варіанти, як возити наших туристів машинами і автобусами.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.