Ілюстрація / REUTERS

За оцінками Всесвітньої організації туризму, яка є структурною одиницею Організації об'єднаних націй, кількість міжнародних туристів у світі за підсумками 2020 року може скоротитися на 58-78% проти аналогічного показника попереднього року.

У доповіді організації зазначається, що за підсумками першого кварталу 2020 року міжнародний туризм у світі вже скоротився на 22%, передає Громадське.

"Світ зіткнувся з безпрецедентною кризою у системі охорони здоров'я та економіки. Туризм постраждав дуже сильно, що загрожує мільйонам робочих місць в одній з найбільш працемістких галузей економіки", - повідомив секретар Всесвітньої організації туризму Зураб Пололікашвілі.

Відео дня

Читайте такожУ Всесвітній туристичній організації підрахували, як сильно коронавірус обрушить індустрію подорожей

Недоотримані доходи країн світу від фактичної заборони на міжнародні подорожі в ООН оцінюють у 80 мільярдів доларів. Однак вони можуть зрости ще більше до кінця 2020 року.

Організаціє надає три прогнози щодо відновлення міжнародного туризму: за першим сценарієм міждержавні кордони почнуть відкривати на початку липня. У такому разі падіння кількості міжнародних туристів у 2020 році складе 58%.

Другий сценарій передбачає, що кордони для туристів почнуть відкриватися на початку вересня (тоді падіння туризму складе 70%), а третій - на початку грудня (тоді падіння складе 78%).

Загалом в ООН прогнозують, що кількість міжнародних туристів у 2020 році може скоротитися на 0,85-1,1 мільярда осіб, а втрата доходів від туристів може сягнути 1,2 трильйона доларів. Це поставить під загрозу до 120 мільйонів робочих місць у всьому світі.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, як коронавірус вплине на туристичний сезон 2020.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.