20 тисяч за безіменну могилу: у Маріуполі посіпаки окупантів влаштували "бізнес на кістках"

Люди мусять по два тижні чекати, поки росіяни видадуть труну для поховання загиблого, тому знайшлись дільці, які пропонують "порішати" усі ці питання значно швидше.

У Маріуполі посіпаки рашистів влаштували "бізнес на кістках". Мешканці тимчасово окупованого міста, яким потрібно поховати загиблих родичів, вимушені довго чекати на труни. А трупи у цей час зберігаються просто посеред вулиці і навіть "зникають". Цим и користуються дільці, які пропонують "порішати" усі питання з похованням значно швидше.

Про це на своїй сторінці у Telegram повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. 

"Якщо рухатись "по процедурі" в Маріуполі, то при похованні окупанти безкоштовно видають труну. Просту, з дерева, без оббивки. Чекати в черзі на таку труну від одного до двох тижнів. Весь цей час труп буде знаходитись в "моргу на Метро" прямо на вулиці. В спеку. Окрім таких умов зберігання трупів, тіла загиблих періодично "зникають". Тобто через 10 днів ви маєте отримати труну і поховати людину, але тіло її вже зникло", - розповів він.

Цю ситуацію на свою користь вирішили використати посіпаки рашистів - заступник Жовтневої (Центральної) райадміністрації окупантів Адамов Дмитро Валерійович та його партнер з Макіївки. Дільці організували "бізнес", за 20 тисяч гривень вони обіцяють "порішати" усі проблеми та провести поховання. За такі гроші посіпаки окупантів кладуть труп у труну з оббивкою та просто її закопують. Ніяких табличок з ім'ям на могилі не встановлюють.

"Тобто, 20 тис. грн. за безіменну могилу. Гроби виготовляють в Новоазовську та Тельманівському районі. Такий от бізнес на кістках від колаборанта", - додав Андрющенко.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що у Маріуполі росіяни заборонили вмикати більше однієї лампочки.

Вас також можуть зацікавити новини: