Дальнобійні ракети ATACMS: військовий експерт Жданов зробив важливу заяву (відео)

Експерт упевнений, що війну можна закінчити і без таких ракет, але ціна перемоги буде дуже високою.

Військовий експерт Олег Жданов відповів, чи реально закінчити розв'язану Росією війну проти України без далекобійних ракет ATACMS для реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) HIMARS з дальністю ураження цілей на відстані до 300 кілометрів.

Свою думку з цього приводу він висловив у YouTube.

Жданов упевнений, що це можливо.

"Можна закінчити війну навіть зі стрілецькою зброєю, з одними автоматами, але ціна перемоги буде набагато вище. Я маю на увазі втрати і терміни закінчення цієї війни", – зазначив експерт.

На його думку, західним партнерам України потрібно дати зрозуміти, що без паритетів в озброєнні війна триватиме дуже довго і ціна перемоги буде дуже високою.

"Сподіваємося, що до них нарешті дійде, і вони почнуть діяти", – додав Жданов.

Далекобійні ракети ATACMS для України

Як повідомляв УНІАН, представники української влади вже неодноразово зверталися до міжнародних партнерів, зокрема Сполучених Штатів Америки, з приводу необхідності отримання Україною ракет ATACMS, які призначені для знищення певних об'єктів на відстані до 300 кілометрів.

Зазначалося, що навіть поставка 100 ракет ATACMS в Україну у короткостроковій перспективі могла б істотно вплинути на розклад сил. Їх застосування може дозволити перерізати основні маршрути постачання на дуже значній відстані від лінії фронту.

Вас також можуть зацікавити новини: