Не тільки ракети ATACMS: генерал зробив різку заяву про потреби ЗСУ

"Ленд-ліз могли зробити ще вчора, але він гальмується", заявив Ігор Романенко.

Для ефективного контрнаступу Збройним силам Україні потрібні далекобійні ракети ATACMS, більше реактивних систем HIMARS, MLRS, танки та авіація.

Таку думку висловив екс-заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко в інтерв'ю "Обозревателю".

Так, коментуючи передачу Україні керованих снарядів M982 Excalibur, він заявив:

"Excalibur – це дуже добре, але він не вирішить питання, його дальність до 100 км. Нам потрібна дальність в сотні кілометрів... Нехай дадуть нам польські Міг-29, які вони заморозили навесні, нехай дадуть іспанські танки. Нехай знімуть свої заборони, а ми будемо домовлятися з країнами. Зміни повинні відбутися у них в голові".

"Ленд-ліз могли зробити ще вчора, але він гальмується через неприйняття відповідного політичного рішення", – додав Романенко.

На думку генерала, Україна потребує відповідної допомоги, щоб діяти на оперативному рівні і оточити той же Херсон:

"Яка – ми сформулювали. Вони це знають, вони бачать нашу ефективність, тому треба рішуче допомогти нам озброєннями в цьому питанні".

Нагадаємо, представники української влади вже неодноразово зверталися до міжнародних партнерів, зокрема Сполучених Штатів Америки, з приводу необхідності отримання Україною ракет ATACMS, які призначені для знищення певних об'єктів на відстані до 300 кілометрів.

Вас також можуть зацікавити новини: