Україна чекає від США на далекобійні ракети ATACMS для HIMARS / фото Генштабу

Військовий експерт Олег Жданов відповів, чи реально закінчити розв'язану Росією війну проти України без далекобійних ракет ATACMS для реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) HIMARS з дальністю ураження цілей на відстані до 300 кілометрів.

Свою думку з цього приводу він висловив у YouTube.

Жданов упевнений, що це можливо.

"Можна закінчити війну навіть зі стрілецькою зброєю, з одними автоматами, але ціна перемоги буде набагато вище. Я маю на увазі втрати і терміни закінчення цієї війни", – зазначив експерт.

На його думку, західним партнерам України потрібно дати зрозуміти, що без паритетів в озброєнні війна триватиме дуже довго і ціна перемоги буде дуже високою.

"Сподіваємося, що до них нарешті дійде, і вони почнуть діяти", – додав Жданов.

Далекобійні ракети ATACMS для України

Як повідомляв УНІАН, представники української влади вже неодноразово зверталися до міжнародних партнерів, зокрема Сполучених Штатів Америки, з приводу необхідності отримання Україною ракет ATACMS, які призначені для знищення певних об'єктів на відстані до 300 кілометрів.

Зазначалося, що навіть поставка 100 ракет ATACMS в Україну у короткостроковій перспективі могла б істотно вплинути на розклад сил. Їх застосування може дозволити перерізати основні маршрути постачання на дуже значній відстані від лінії фронту.

Вас також можуть зацікавити новини: