Експерт назвав дві особливості ракет, що використовуються Росією проти України

Частина російських ракет не відрізняються точністю, проте мають серйозну бойову частину.

Старі ракети, якими Росія обстрілює Україну, мають низьку точність, але потужну бойову частину. Такі, зокрема," прилітали " в Одеську область.

Про це розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, пише сайт "Сьогодні".

Найнебезпечнішою ракетою у ворога на сьогодні він називає радянську "Х-22". Відхилення у неї може становити до декількох сотень метрів. Але це не єдина проблема ракети - навіть коли вона була новою, в 60-і роки, виникали труднощі з паливними системами, а під час польоту іноді відмовляли двигуни.

"У чому саме небезпека на сьогоднішній день - у них дуже серйозна бойова частина. Там майже тонна вибухової речовини, 960 кг за радянських часів вирішили проблеми з точністю саме бойовою частиною - навіть якщо ви не потрапили в ціль і ракета впала в 100, в 200 метрах, за рахунок потужної осколково-фугасної бойової частини пошкодження ціль отримає. А тепер ситуація така, що ці ракети в основному і випускаються по території України. По Одесі та Одеській області працюють саме цими ракетами", - розповів він.

Оцінюючи ракетний потенціал ворога, експерт пояснив, що РФ має широку номенклатуру ракет радянського періоду.

"Навіть ті, які вони зараз перестали часто використовувати - крилаті ракети "Калібр" і "Іскандер", - вони у них залишаються на складах в так званому недоторканному запасі. Але саме щодо застосування, якщо говорити про Х22, це стара радянська ракета. Вона вразлива для ППО - більше, ніж "Калібр" або "Іскандер". Тому чим більше ми заглиблюємося в цю радянську спадщину, тим більше їх ракети вразливі для ППО України", - зазначив Коваленко.

Напередодні президент Володимир Зеленський розповів, що з 24 лютого російська армія завдала по Україні 1474 ракетних удари, застосувавши 2275 різних ракет.