Затримано росіянку, яка зливала дані для масованого удару по Одеській області

Громадянка РФ передавала дані із зазначенням точних координат підрозділу ЗСУ.

На Одещині затримано ворожу інформаторку, яка передавала дані ворогу про позиції Збройних сил України на півдні.

Про це повідомили у прес-службі Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, жителька Білгород-Дністровського району з початку серпня під час особистих зустрічей повідомляла малознайомим чоловікам про місця дислокації одного з підрозділів українських військових. При цьому вона передавала дані із зазначенням точних координат, чисельність підрозділу та кількістю військової техніки, а також маршрути переміщень по території одного з населених пунктів області.

Також встановлено, що жінка має паспорт громадянки РФ та періодично виїжджає на територію держави-агресора для отримання пенсії.

Під час обшуку у підозрюваної вилучили план-схему розташування зазначеного військового підрозділу.

Як уточнили в УСБУ в Одеській області, саме по цій топографічній карті з координатами тимчасового розташування підрозділу ЗСУ на Одещині окупанти планували здійснити масований ракетний удар.

"Втім, співробітники СБУ своєчасно встановили місцезнаходження зловмисниці і затримали її на спробі передачі розвідданих", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інформаторку спецслужби РФ залучили до співпраці після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору агресорів вона потрапила через свої прокремлівські погляди, які неодноразово "афішувала" серед оточуючих.

Війна в Україні: головні новини

Продовжується контрнаступ ЗСУ на сході й півдні України. За даними Інституту вивчення війни, українські військові досягають значних успіхів у Херсонській області, при цьому продовжуючи просування в Харківській і Луганській областях.

За словами очільника Миколаївської ОВА, російські офіцери, імовірно, покинули окуповану Снігурівку. Однак самі сили ворога там залишається.

Разом з тим росіяни не відмовилися від намірів захопити Донбас і продовжили спроби штурмів низки населених пунктів. За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стрілеча, Зелене, Майорськ, Спірне, Зайцеве, Бахмутське, Бахмут, Курдюмівка, Новомихайлівка та Вугледар. 

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 17 ударів. Підтверджено ураження 4 опорних пунктів, 11 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 2 зенітних ракетних комплексів противника.

За минулу добу окупанти завдали 9 ракетних ударів по території України, від ворожих ударів постраждали об'єкти та цивільне населення понад 27 населених пунктів. 

ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення РФ ліквідували вже 61 тисячу окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки. 

Вас також можуть зацікавити новини: