Британська розвідка розповіла, навіщо роспропаганда перебільшила вплив багнюки на ЗСУ

Там зазначили, що російська пропаганда невпинно вигадує все нові фейки на тлі майбутнього контрнаступу ЗСУ.

Російська пропаганда розганяє наратив про те, що м'який грунт і сильну багнюку на території ведення бойових дій в Україні дуже негативно вплине на ЗСУ.

Про це йдеться у свіжому звіті британської розвідки. "Російські інтернет-видання перебільшують вплив багнюки на ЗСУ в рамках інформаційної операції, спрямованої на підняття морального духу росіян і підрив прихильників України на тлі майбутнього українського контрнаступу", - пояснили в братанській розвідці.

При цьому аналітики допустили, що погодні умови, а саме м'який грунт і бруд на більшій частині території України сповільнять дії обох сторін на війні в Україні.

"Можна очікувати, що стан поверхні грунту покращиться в найближчі тижні. А ось мінна загроза продовжує залишатися більш важливим фактором, що обмежує маневри на бездоріжжі", - підкреслили в розвідці.

Російська пропаганда

Російська влада активно використовує пропаганду в своїх цілях як в самій РФ, так і за її межами. Зазвичай її наративи спрямовані проти ЗСУ і для очорнення української влади.

Днями у британській розвідці детально пояснили, як працює російська пропаганда, а саме з чого вона починається і яких обрисів набуває в процесі розвитку.

Вас також можуть зацікавити новини: