Одесу знову атакували ворожі дрони: з'явилися подробиці

оновлено

Не варто будувати конспірологічних версій атаки на Одесу, зазначив спікер начальника Одеської ОВА.

Одеса знову була атакована ворожими дронами, в обласному центрі триває рятувальна операція.

Деталі ворожої атаки будуть повідомлені пізніше, розповів у неділю, 25 вересня, у відеозверненні в Telegram речник начальника Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

"Одесу було атаковано ворожими дронами. Рятувальна операція триває, більш детально офіційно повідомимо про це дещо пізніше. Наразі усі деталі уточнюються, тому не будуйте конспірологічних версій", - зазначив він.

В Одесі пролунала серія вибухів, у небі бачили та чули безпілотники, повідомляє "Суспільне" у Telegram, посилаючись на відомості своїх кореспондентів.

"В Одесі пролунала серія вибухів. У небі видно та чутно дрони… У місті та області оголошена повітряна тривога", - йдеться у повідомленні.

В Оперативному командуванні "Південь" повідомили, що ворог у центрі міста тричі влучив в адмінбудівлю, ніхто не загинув.

"...Тричі ворог влучив в адмінбудівлю в центрі міста. Триває рятувальна операція і гасіння пожежі. Один дрон збитий силами протиповітряної оборони", - зазначили у командуванні.

Ворожа атака на Одесу з використанням дронів-камікадзе - що сталося раніше

Супротивник 23 вересня атакував Одесу з Чорного моря дронами-камікадзе. Два безпілотники зруйнували адмінбудівлю у припортовій зоні. Українській армії вдалося збити один іранський дрон-камікадзе.

Були пошкоджені чотири житлові будинки. Пізніше стало відомо, що в результаті атаки загинули дві особи, і було стільки ж поранених.

Довідка УНІАН. У середині серпня ЗМІ дізналися, що Іран продав РФ тисячу своїх ударних безпілотників.

Управління стратегічних комунікацій армії України 13 вересня повідомило, що українські воїни вперше збили іранський ударний дрон Shahed-136 ("Шахід-136"). Дрон збили поблизу Куп'янська Харківської області.

Варто зазначити, що сам Іран не визнає продаж Росії дронів. Україна вже позбавила іранського посла акредитації.

Вас також можуть зацікавити новини: