Іноземний журналіст поранений під Бахмутом: в якому він стані

Його евакуювали до найближчої лікарні.

Відеожурналіст агентства Agence France Press Ділан Коллінз поранений під час атаки безпілотника по українських позиціях під Бахмутом на Донеччині, повідомила журналістка AFP Стефані Юсеф в Twitter. Раніше цього тижня під обстріл на Донеччині потрапила знімальна група німецької медіакомпанії Deutsche Welle. 

"Відеожурналіст AFP Ділан Коллінз був поранений в результаті атаки безпілотника під час роботи на позиції української артилерії в понеділок, повідомили репортери AFP, які стали свідками вибуху. … Його евакуювали до найближчої лікарні, де він проходив лікування. Лікарі сказали, що його стан не загрожує життю. 35-річний Коллінз у свідомості та розмовляє з колегами", – сповістила колега постраждалого журналіста.

За її словами, 35-річний Ділан Коллінз є громадянином США і мешкає в Лівані. В Україні він виконує редакційне завдання. 

Директорка AFP в Європі Крістін Бухагіар, коментуючи інцидент, зазначила, що редакція з'ясовує всі обставини. 

Нагадаємо, в травні на сході України внаслідок російського обстрілу загинув журналіст агенції AFP Арман Солдін. Президент Еммануель Макрон посмертно нагородив його орденом Почесного Легіону.

Журналісти травмуються і гинуть, висвітлюючи війну в Україні

Цього тижня знімальна група німецької державної медіакомпанії Deutsche Welle попала під обстріл в Дружківці на Донеччині, внаслідок чого оператор Євген Шилко дістав поранення. 

За даними Національної спілки журналістів України, від початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України окупанти вбили щонайменше 68 медійників. Частина з них загинула, захищаючи Україну в складі Сил оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: